Η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για την προσωπική της ζωή, για τον τίτλο του sex symbol που τη στιγμάτισε, τους ρόλους της στο θέατρο, αλλά και τη δημοσιότητα.

Αισθάνεστε έτοιμη για γάμο; Για παιδιά; Είμαι έτοιμη για έναν μεγάλο έρωτα καταρχάς, οπότε όλα είναι πιθανά. Μα ελλείψει αυτού και τώρα που με ρωτάτε, να σας πω ότι ιδανικά θα ήθελα ο άντρας της ζωής μου να είχε ήδη παιδιά από προηγούμενο γάμο. Γνωρίζω, από προσωπική εμπειρία, ότι μπορώ να αγαπήσω απόλυτα το παιδί του συντρόφου μου. Οπότε, δεδομένου ότι δεν θεωρώ τη μητρότητα αναγκαστική έκβαση στη δική μου ζωή, κερδίζω αυτό που συνήθως χάνουν τα ζευγάρια όταν γίνονται γονείς: την ερωτική εκδοχή τους.

Τι σας οδήγησε σε έναν χωρισμό; Η έλλειψη της ερωτικής επιθυμίας, τόνισε η Δήμητρα Ματσούκα στο περιοδικό «TV Έθνος»

Πώς βλέπετε την tv σήμερα; Μια χαρά τη βλέπω! Χωρίς τις χιλιάδες μεσημεριανές εκπομπές ή τα φρικτά ριάλιτι της περσινής δεκαετίας. Με λιγότερη μυθοπλασία βεβαίως, ωστόσο και λιγότερα κακής αισθητικής σίριαλ που δεν προσέφεραν τίποτε παρά μόνο δουλειά στους συμμετέχοντες, κάτι το σεβαστό μεν, όχι όμως και ωφέλιμο για τον καημένο τον τηλεθεατή..

Στο θέατρο υποδυθήκατε τη «Μήδεια», έναν ρόλο κόντρα στην εμφάνιση και την εικόνα σας. Κόντρα; Θα εννοείτε μάλλον ότι δεν δίνω την εντύπωση παιδοκτόνου. Με κολακεύετε…

Σας αρέσουν οι προκλήσεις; Είναι η μόνιμη επιθυμία μου. Αλλά σε μια σειρά ετών με συγκεκριμένες δουλειές θεατρικά και συγκεκριμένες συναντήσεις, θα έλεγα ότι η Κική στο «Διαζύγιο» είναι η ανατροπή μα και ο κόντρα ρόλος. Και αυτό με έκανε να πω το ναι. Μετά τον μονόλογο της «Μήδειας» για μένα η κωμωδία αυτή είναι άσκηση ύφους, είναι πρόκληση.

Επιθυμείτε διαφορετικούς ρόλους; Τα τελευταία χρόνια έχω παίξει μεταξύ άλλων τρεις φορές Σέξπιρ, Αριστοφάνη, Μπομαρσέ, μα και σύγχρονους δυνατούς συγγραφείς και πολυβραβευμένους εκεί έξω. Δεν ξέρω πώς με έχετε εσείς συνηθίσει, εγώ πάντως έτσι λέω να το συνεχίσω.

Η εικόνα του sex symbol είναι ισχυρή. Υπήρξε στιγμή που θα προτιμούσατε να μην υπήρχε; Δεν είμαι σίγουρη, σας το λέω ειλικρινά. Εχω συμφιλιωθεί με ό,τι φέρω ως άνθρωπος και με παρηγορεί το γεγονός ότι δεν είμαι ένα πράγμα, με ανακουφίζει η πολυπλοκότητά μου, και δεν το λέω επειδή είμαι μπροστά (αστειάκι).

Θεωρείτε ότι η εικόνα του sex symbol καθόρισε την καριέρα σας; Θα σας αποστείλω το βιογραφικό μου και τους σκηνοθέτες που με έχουν κατά καιρούς τιμήσει, επιλέγοντάς με. Δεν είστε υποχρεωμένος να το γνωρίζετε, άλλωστε συνάδελφοί σας, έντυπα και ιντερνετικά blogs φροντίζουν άλλα να υπογραμμίσουν στη δική μου περίπτωση. Συντηρώ έτσι τις πεποιθήσεις τους, υποθέτω.

Σας έχει ενοχλήσει η δημοσιοποίηση της ιδιωτικής σας ζωής; Πολύ. Μα γίνεται πάντα χωρίς την παραμικρή δική μου εμπλοκή.

matsouka