Η Scarlett Johansson λίγο πριν φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί μήνυσε γάλλο συγγραφέα, ο οποίος αποφάσισε να την κάνει μούσα του, χωρίς την συγκατάθεσή της!

Ο λόγος για τον Grégoire Delacourt, ο οποίος φαίνεται πως υπέκλεψε την εικόνα της ηθοποιού, για να σκιαγραφήσει το βασικό χαρακτήρα στο τελευταίο του συγγραφικό έργο με τίτλο «La premiere chose qu’on regarde» (Το πρώτο πράγμα που κοιτάζω), που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2013 και έχει πουλήσει περίπου 100.000 αντίτυπα. Μάλιστα η διάσημη ηθοποιός του έκανε μήνυση ζητώντας αποζημίωση 50.000 ευρώ!

Τι έγινε τελικά; Η Scarlett Johansson κέρδισε το δικαστήριο κατά του γάλλου συγγραφέα, όμως αντί για 50.000 ευρώ που ζητούσε ως ηθική αποζημίωση, ύστερα από απόφαση του δικαστηρίου θα πάρει 2.500 ευρώ!

vivlipsca

Οι δικηγόροι της 29χρονης ηθοποιού είπαν στο δικαστήριο στο Παρίσι πως ο Gregoire Delacourt είχε επινοήσει μια σειρά από σχέσεις της ηθοποιού με άλλος διάσημους συναδέλφους της – που δεν υπήρξαν ποτέ-  παραβιάζοντας με δόλιο τρόπο τα προσωπικά της δικαιώματα. Ο Delacourt απ’την άλλη διαφώνησε λέγοντας πως η ηθοποιός στο βιβλίο του εξυμνεί την ομορφιά της.

Οι δικηγόροι της Johansson συνέχισαν λέγοντας πως ο συγγραφέας την παρουσίαζε σαν «αντικείμενο του σεξ» και αυτές οι υποτιθέμενες σχέσεις που αναφέρει μέσα στο βιβλίο δεν έγιναν ποτέ!

Ο Delacourt πρόσθεσε πως η δουλειά του έχει να κάνει με τη σάτιρα της κουλτούρας των celebrities και πως θα το σκεφτεί διπλά αν θα ξαναφερθεί στη Johannsson στο μέλλον.

scareltjoh