Τα κασέ των stars της μεγάλης οθόνης, είναι κατά κανόνα τόσο υψηλά, που προκαλούν ζάλη! Ο Tom Hanks έγινε πλουσιότερος κατά 50 εκατ. δολάρια με την ταινία Captain Philips. Το ίδιο και ο Robert Downy Jr για την ταινία «Avengers».

Οι stars έχουν ταρίφα… δεν πέφτουν κάτω από 20 εκατ. δολάρια!

Και όμως, υπάρχουν οι εξαιρέσεις και εμείς τις έχουμε!!!

Θα αρχίσουμε με τον βραβευμένο με BAFTA ηθοποιό Barkhad Abdi, ο οποίος για την ερμηνεία του στην ταινία «Captain Philips» έλαβε το ποσό των 65.000 δολαρίων! Και για να μην σκεφτεί κανείς ότι ήταν ένα άγνωστος ηθοποιός, αρκεί να σας πούμε ότι οι πρωταγωνιστές της τετραλογίας «Twilight» στην πρώτη ταινία – επίσης άγνωστοι –  «χτύπησαν» κασέ εκατομμυρίων και η μόνη τους βράβευση ήταν στα «Χρυσά βατόμουρα».

BARKHAD

Ο Leonardo Di Caprio πήρε στο χέρι 10 εκατ. δολάρια – που και πάλι θεωρείται αρκετά χαμηλή αμοιβή για τα στάνταρ του – για την ταινία «The wolf of Wall Street». Το θέμα, όμως, δεν είναι ο Di Caprio αλλά ο ηθοποιός Jonah Hill, ο οποίος εισέπραξε 60.000 δολάρια! Το παραδέχθηκε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε, ενώ έσπευσε να τονίσει, ότι θα πουλούσε ακόμα και το σπίτι του για να συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Μartin Scorsese, προκειμένου να συμμετάσχει στην ταινία.

JONAH HILL

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς, αλλά έχει πληρωθεί με μόνο 9.000 δολάρια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Rushmore» που προβλήθηκε το 1998. Ο λόγος για τον Bill Murray

BILL MURRAY

To ρεκόρ όλων των εποχών το έσπασε το κακό κορίτσι του Χόλιγουντ, Lindsay Lohan, η οποία για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Τhe Canyons» πληρωνόταν 100 δολάρια την ημέρα! Κι επειδή ξέρουμε τι θα σκεφτείτε, σας πληροφορούμε ότι τα γυρίσματα είχαν διάρκεια 23 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι η αμοιβή της Lindsay ήταν 2.300 δολάρια! Πιο πολλά ξοδεύει το μήνα στα κλαμπάκια του Λος Άντζελες.

LINDSAY LOHAN

Ήταν η πρώτη του εμφάνιση αλλά έκανε αίσθηση! Ο μοναδικός Brad Pitt εμφανίστηκε στην ταινία «Θέλμα και Λουίζ» και βρήκε στο λογαριασμό του 6.000 δολάρια! Αλλά άξιζε τον κόπο… Έκοψε την ανάσα των γυναικών, στη συνέχεια έπαιξε δίπλα σε ιερά τέρατα και μετά έβλεπε τα αστρονομικά ποσά να του χτυπούν την πόρτα! Μετά ήρθε ο έρωτας με την Angelina Jolie και τα αστρονομικά ποσά διπλασιάστηκαν!

BRAD PITT

Ο gorgeous George Clooney το 2005 είχε ήδη φτάσει στην κορυφή. Το ίδιο και το κασέ του. Και όμως για την ταινία «Goodnight, and Good Luck» – την οποία έγραψε, σκηνοθέτησε και φυσικά πρωταγωνίστησε – πήρε μόλις 120.000 δολάρια! Ο George χαλάει την πιάτσα… και να σκεφτεί κανείς ότι η ταινία πήρε Oscar φωτογραφίας.

GEORGE CLOONEY

Η αγάπη του για την ταινία «Τhe Purge» και για τον ρόλο, τον οδήγησε στην είσπραξη ενός μηδενικού ποσού! Ο Ethan Hawke, πληρώθηκε με κάποια ποσοστά από την προβολή της! Και μην νομίζετε ότι η ταινία αυτή είναι του προηγούμενου αιώνα… Προβλήθηκε το 2013. Ο διάσημος ηθοποιός εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του: «Δεν υπήρχε τίποτα, ούτε τρέιλερ, ούτε οδηγός, μόνο ένας σπουδαίος ρόλος και ένας σπουδαίος σκηνοθέτης. Μέχρι να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα κοιμόμουν στον καναπέ».

ETHAN HAWKE

Και φτάνουμε στον επίσης ακριβοπληρωμένο Jim Carrey, το όνομα του οποίου αποτελεί εγγύηση για την ταινία. Ήρθε, όμως, το 2008 και η ταινία «Yes man» για να ανατρέψει τα δεδομένα. Ο Jim Carrey για τους δικούς του λόγους αρνήθηκε την αμοιβή του. Τα ποσοστά, όμως, από τα κέρδη της ταινίας, τον έκαναν πλουσιότερο κατά 35 εκατ. δολάρια.

JIM CARREY

Αυτά τα ποσά είναι τα χαμηλότερα που έχουν δοθεί ποτέ στο Χόλιγουντ! Και μπορεί για εμάς τα 6.000 η τα 9.000 και ακόμα περισσότερο τα 120.000 δολάρια να φαίνονται πολλά, αλλά για τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ είναι ποσά σχεδόν μηδενικά! Αν σκεφτεί κάποιος ότι τα γυαλιά ηλίου του Brad Pitt που φόρεσε στις Κάννες το 2013 κόστιζαν σχεδόν 7.000 δολάρια, αντιλαμβάνεται την διαφορά.

Οι star αυτού του βεληνεκούς, όμως, από κάποιο σημείο και μετά, δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα κασέ τους, όσο για την ποιότητα των ρόλων τους! Άλλωστε έχουν τόσα πολλά εκατομμύρια…