Οι Freaky Fortune και Riskykidd κατάφεραν με το τραγούδι τους “Rise Up” να πάρουν το πράσινο φως για να μας εκπροσωπήσουν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού στην Κοπεγχάγη, μετά από την ψηφοφορία κοινού και επιτροπής.

Ο διαγωνισμός προβλήθηκε από τη συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης, ενώ απέναντι είχε τρεις δυνατές ελληνικές σειρές, τα “Κλεμμένα Όνειρα”, το “Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα” και το “Σπίτι της Έμμας”. Τι έδειξαν οι μετρήσεις;

Το τηλεοπτικό κοινό επέλεξε τη σειρά “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα” στον ALPHA και η οποία συγκέντρωσε ποσοστό 29,1% στο σύνολο και 34,8% στο δυναμικό.

Το αμέσως μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθέασης σημειώθηκε από τα “Κλεμμένα Όνειρα” με 27,7% στο σύνολο και 20,5% στις ηλικίες 15-44.

Στην τρίτη θέση ήρθε η σειρά το “Σπίτι της Έμμας” που συγκέντρωσε 22,7% στο γενικό σύνολο και  21,5% στο δυναμικό κοινό.

Ο ελληνικός τελικός της Eurovision έφερε στη Δημόσια Τηλεόραση το 17,2% των τηλεθεατών που είχαν μεταξύ 21:00 και 23:15 ανοιχτούς τους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Στις ηλικίες 15-44 τα νούμερα δεν ξεπέρασαν το 19,4%, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό που καταγράφηκε σε τέταρτο ήταν 26,4%.