Η Κατερίνα Γκαγκάκη έδωσε μία συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο περιοδικό “People” και μεταξύ άλλων μίλησε για το γάμο και τη μητρότητα.

– Δεδομένου πως η δουλειά σου είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής της, αναρωτιέμαι αν έχεις υπάρξει ποτέ με κάποιον από τη δουλειά.

«Όχι. Στις πολυεθνικές που δούλευα αυτό απαγορευόταν επισήμως. Έτσι, θεωρούσα πως αυτό ισχύει σε όλες τις δουλειές. Από την άλλη, δεν θα μπορούσα να είμαι με κάποιον με τον οποίο να υπάρχει σχέση εξάρτησης. Είτε να είναι υφιστάμενος, είτε το αφεντικό μου. Εκεί απλά θα παραιτούμουν, δεν θα έπειθα ούτε εμένα πως δεν το εκμεταλλεύομαι. Θεωρώ επίσης πως οι άνθρωποι σε μια σχέση καλό είναι να έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα και διαφορετικές δουλειές. Το κοντινότερο επαγγελματικά που είχα φτάσει ήταν στον προηγούμενο μακρύ δεσμό μου, έναν άνθρωπο που όταν τον γνώρισα δούλευε σε μια διαφημιστική, με την οποία τότε συνεργαζόμουν σε κάποιο πρότζεκτ. Αλλά τους πρώτους έξι-οκτώ μήνες κρυβόμασταν για να μην το μάθουν στη δουλειά και σκεφτούν πως μπορεί να υπήρχε το όποιο συμφέρον. Τελικά θεωρώ ότι είναι χαζό όλο αυτό».

-Υπήρξε κάποια στιγμή που να έφτασες πολύ κοντά στο γάμο;

«Ούτε στο γάμο ούτε στον αρραβώνα. Ούτε μου έχουν κάνει ποτέ πρόταση γάμου. Επέλεγα ανθρώπους που εξ ορισμού έθεταν στο τραπέζι πως δεν τους ενδιαφέρει ο γάμος, από την ενοχή και την εμμονή μου να μη νομίζουν πως θέλω να τους παντρευτώ ή να τους παγιδεύσω. Αν μάλιστα με ρωτούσαν σχετικά, έλεγα “ούτε που να σκεφτώ το γάμο”. Πάντα είχα αυτό το “μη νομίζουν πως εγώ…”. Τελικά το πρόβλημα είναι δικό μου. Ήθελα να νιώθω πως δεν ζητάω τίποτα από κανέναν και στέκομαι μόνο στις δικές μου δυνάμεις. Τώρα πια, αν συμβούλευα μια νέα κοπέλα, θα της έλεγα πως αυτό είναι λάθος. Το να δίνεις λίγο χώρο σε κάποιον να σε φροντίσει είναι απαραίτητο».