Η Κοραλία Καράντη μίλησε στο thesout.gr εφ’ όλης της ύλης! Η ταλαντούχα ηθοποιός επιστρέφει  στο ελληνικό θέατρο μετά από πολλά χρόνια και συγκεκριμένα  στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με το ρόλο της Αλεξάνδρας Ντε Λάγκο, στο «Γλυκό πουλί της νιότης».

Για την πρόταση του ρόλου από τον Γιάννη Βούρο η γυναίκα σχολίασε: «Η πρώτη αντίδραση ήταν να αρνηθώ. Γενικά, είμαι ένας άνθρωπος που πρώτα λέω όχι, και μετά ναι. Στη προκειμένη περίπτωση, ήταν ένας ρόλος που δεν σκεφτόμουν ποτέ, ότι θα είναι μέσα στα πράγματα που θα τύχει να κάνω μέσα στο θέατρο. Ο Γιάννης, φαίνεται ότι ήταν πολύ οξυδερκής και το είδε με μια διορατική ματιά, διότι ομολογώ, πως όταν άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο με το έργο και το ρόλο, και με τη βοήθεια του σκηνοθέτη μου Βασίλη Νικολαίδη, που δεν τη βλέπει σα μια γυναίκα “ποζάτη” και “στημένη”-όσο την έχουμε σαν εικόνα παλαιότερα, είδα ένα πολύσυνθετο ρόλο-χαρακτήρα, αλλά σε μέτρα όχι τόσο εξωστρεφή».

Για τη σχέση της με το χρόνο απάντησε πως δεν ασχολείται καθόλου με τα χρόνια που περνούν. «Αυτό μου δίνει και ελευθερία ως προς το ρόλο. Είναι παράδοξο να το καταλάβει κάποιος απέξω. Ένα πρόσωπο πολύ έξω από σένα, μπορείς πιο εύκολα να το πλησιάσεις. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αγγίξεις πιο βαθιά πράγματα, από ότι αν μοιάζεις στο χαρακτήρα του ρόλου. Το να βγεις στη σκηνή και να παίζεις τον εαυτό σου, δεν έχει καμία “νοστιμιά”», σημείωσε η ίδια.

Για την τεράστια αλλαγή στα μαλλιά της η Κοραλία Καράντη ανέφερε: «Είναι κάτι που το σκέφτηκα αρκετά. Οπωσδήποτε, αυτή η γυναίκα δεν μπορούσε να έχει ένα “ήσυχο” πρόσωπο. Έπρεπε να είναι μια εντυπωσιακή γυναίκα. Tο καστανό μαλλί παρέπεμπε πολύ σε μένα.  Ήθελα ο θεατής να με δει με άλλα μάτια. Να μη θυμίζω καθόλου εμένα. Άλλωστε, η Ντε Λάγκο είναι μια Αμερικανίδα star! Mη το ξεχνάμε αυτό! Εκτός, αν έχουν πράσινα μάτια και μαύρα μαλλιά! Εγώ, όμως δεν έχω πράσινα μάτια, οπότε αποφάσισα να αλλάξω το χρώμα των μαλλιών μου. Πρέπει να φτιάχνεις και την εικόνα του ρόλου που παίζεις. Είναι μέσα στη γλύκα του ρόλου. Το σκέφτηκα πολύ. Και δεν ήταν και εύκολο να γίνει, γιατί έχω μακριά μαλλιά. Γι αυτό το ξεκίνησα από πιο νωρίς, για να μπορώ να είμαι έτοιμη, στη πρεμιέρα».

Όσο για τις επιλεκτικές της εμφανίσεις όλα αυτά τα χρόνια η ηθοποιός σημείωσε: Σαφώς, επιλέγω πολύ και στη τηλεόραση. Απλά τα σήριαλ που έκανα ήταν επιτυχίες και ας ήταν αραιά μεταξύ τους, οπότε δεν γινόταν τόσο έντονα αντιληπτό. Στο θέατρο, θα ήθελα να είχα παίξει περισσότερο. Δεν μου έρχονταν εύκολα τα πράγματα. Προτιμούσα την απομόνωση, οπότε, από το να κάνω κάτι που είναι “τρέχων” και να υποφέρω όταν το κάνω. Αυτό έχει ένα κόστος».