Η Άνγκελα Μέρκελ έφτασε στην Αθήνα -στις 14.30 το μεσημέρι της Παρασκευής 10ης Απριλίου– για μια επίσκεψη – αστραπή, τη δεύτερη από τον Οκτώβριο του 2012, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας τα ηνία της χώρας.

Στη σημερινή της επίσκεψη, την κα Μέρκελ υποδέχθηκε προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τη Γερμανίδα Kαγκελάριο στο ξενοδοχείο Hilton, όπου στις 15.15  βρέθηκε στο φόρουμ στο οποίο συμμετείχαν νέοι επιχειρηματίες.

Στη συνέχεια, οι δύο πολιτικοί ηγέτες συναντήθηκαν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μετά το πέρας της συνάντησης η Άνγκελα Μέρκελ βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου κι έδωσαν από κοινού συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

samarasmerkle

Νωρίς το βράδυ δείπνησε σε κεντρικό εστιατόριο της Πλάκας, ενώ λίγο νωρίτερα περιδιάβηκε υπό βροχή γύρω από την Ακρόπολη με ξεναγό τον Έλληνα πρωθυπουργό. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η δεύτερη επίσημη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα.

Όσον αφορά το στυλ της Καγκελαρίου, σταθερή ενδυματολογικά εμφανίστηκε, καθώς επέλεξε και για τη δεύτερη επίσκεψή της στην Αθήνα να φορέσει ένα παντελόνι συνδυασμένο με ένα σακάκι ουδέτερου χρώματος και συγκεκριμένα στις αποχρώσεις της άμμου, ενώ από μέσα φόρεσε ένα μπλουζάκι σε κίτρινη απόχρωση.

merkelkafe

Στην προηγούμενή της επίσκεψη η «σιδηρά κυρία» της Γερμανία φόρεσε ένα λίγο πιο φανταχτερό πανωφόρι, σε λαχανί χρώμα, ενώ από μέσα ένα λευκό φανελάκι. Μάλιστα, τότε οι ενδυματολογικές της επιλογές είχαν σχολιαστεί τόσο από τα ελληνικά, όσο και από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

merkelathina2

Λίγες ημέρες μετά την πρώτη επίσκεψή της στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2012, όταν είχε ερωτηθεί από Γερμανό δημοσιογράφο γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο σακάκι, είχε πει: «Σκέφτηκα ότι στην Αθήνα είναι ακόμη καλοκαίρι και είπα να μην πάρω κάτι από τη φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα. Έτυχε να είναι αυτό».

merkelathina