Λίγο μετά την κυκλοφορία της βιογραφίας της, η Toni Braxton δήλωσε πως «Έχω μια τελευταία ελπίδα ότι άμα σκαλίσω τις παλιές πληγές μου, θα τις βοηθήσω τελικά να επουλωθούν».

Η αγαπημένη τραγουδίστρια μιλάει για όλα όσα την είχαν συμβουλεύσει να κάνει για να βελτιώσει την εξωτερική της εμφάνιση, όπως τη ρινοπλαστική, την αυξητική στήθους και διάφορες άλλες επεμβάσεις. Ακόμη μιλά για τη χρεοκοπία εξαιτίας μιας ασύμφορης συμφωνίας με δισκογραφική, τη μοναξιά και το κάπνισμα μαριχουάνας που της προκάλεσε κρίση πανικού.

Παράλληλα, αναφέρεται στη σχέση της με τον ποδοσφαιριστή Κέρτις Μάρτιν, που της απαγόρευε να τον αγγίζει επειδή θεωρούσε ότι θα έκανε σεξ μονάχα με τη γυναίκα που θα παντρευόταν. Έχει ενοχές για την άμβλωση που αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη φορά που έμεινε έγκυος από τον σύζυγο της, τον μουσικό παραγωγό Κέρι Λούις, επειδή έπαιρνε φάρμακα κατά της ακμής που αντενδείκνυνται για την κύηση. Τέλος σημειώνει πως όλα αυτά της έφεραν ασθένειες όπως ο λύκος και ο αυτισμός με τον οποίο έχει διαγνωστεί ο γιος της.