Ένα άκρως αποκαλυπτικό βιβλίο για τη ζωή και κυρίως τις ερωτικές περιπέτειες του Μάρλον Μπράντο συνέγραψε η Σούζαν Μιζρούτσι, καθηγήτρια  λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Το βιβλίο έχει τίτλο «Brando’s Smile» και αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και πολύ προσωπικές σεξουαλικές εμπειρίες του αμερικανού ηθοποιού.

Αρχίζοντας από τη σχέση με τους αλκοολικούς γονείς του, η συγγραφέας μιλάει για τα βράδια που ο Μπράντο αναζητούσε τη μητέρα του στα μπαρ, αλλά και για εκείνα που πλάγιαζε με την νταντά του. «Στη διάρκεια της ημέρας παίζαμε συνεχώς. Τη νύχτα κοιμόμασταν μαζί. Ήταν γυμνή, όπως ήμουν κι εγώ. Την έπαιρνε ο ύπνος εύκολα κι εγώ καθόμουν δίπλα της, κοιτώντας το κορμί της, χαϊδεύοντας τα στήθη της και κολλώντας πάνω στο κορμί της. Ήταν δική μου, άνηκε σε μένα μόνο», είχε γράψει ο ίδιος ο ηθοποιός στην αυτοβιογραφία του.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Μπράντο παντρεύτηκε τρεις φορές, απέκτησε 12 παιδιά και είχε αναρίθμητες σεξουαλικές επαφές τόσο με γυναίκες, όσο και με άντρες. Από το κρεβάτι του Μπράντο πέρασαν «μεγάλα» ονόματα της εποχής, οι Μέριλιν Μονρόε, Μάρλεν Ντίντριχ, Γκρέις Κέλι, Ρίτα Μορένο και Τζάκι Κένεντι. Αντιθέτως, είχε απορρίψει  τη Σοφία Λόρεν επειδή «η ανάσα της μύριζε σαν δεινοσαύρου και είχε τρίχες στη μύτη» και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ επειδή είχε πολύ μικρά για τα δεδομένα του οπίσθια. Όσο για τους άντρες που έζησαν μαζί του στιγμές πάθους, εικάζεται ότι ήταν οι Κάρι Γκραντ, Ροκ Χάτσον, Τζέιμς Ντιν και  Λόρενς Ολιβιέ!

«Ήταν συμπονετικός και νοιαζόταν. Όμως, ποτέ του δεν έδωσε στα παιδιά του ένα σταθερό σπιτικό ή τον χρόνο που χρειάζονταν. Ήταν απασχολημένος με τις ταινίες, τις γυναίκες και τα κοινωνικά δικαιώματα των μειονοτήτων και παραμελούσε τα παιδιά του», σημειώνει το βιβλίο. Η συγγραφές μάλιστα τονίζει πως «Προς το τέλος της ζωής του ήταν βουτηγμένος στην κατάθλιψη και στις τύψεις».