Ο George Clooney παραχώρησε συνέντευξη στον Έλληνα δημοσιογράφο, Αλέξανδρο Λιζάρδο, μετά τις δηλώσεις του περί επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Μεταφέροντας το background της συνέντευξης, ο Αλέξανδρος Λιζάρδος είπε πως «μου ζήτησαν να περιορίσω κάποιες ερωτήσεις που πιθανότατα θα τον ενοχλούσαν. Πήρα την συνέντευξη, την επόμενη μέρα από την σχετική ερώτηση που έγινε για τα Μάρμαρα. Δεν μου απαγόρευσαν να ρωτήσω straight forward για τα Μάρμαρα, αλλά μου έβαλαν έναν περιορισμό ώστε να μην κάνω μια ερώτηση που πιθανότατα θα ενοχλούσε!»

Μάλιστα όπως είπε, off the record, ο George Clooney με το που έμαθε πως είναι από την Ελλάδα, του είπε αστειευόμενος:

«Έχω βρει το μπελά  μου με εσάς τους Έλληνες», μιας και έφτασε στο σημείο να τον παίρνουν μέχρι και από την Ιταλία, ζητώντας του να βγει δημόσια και να επιστρέψει τη Μόνα Λίζα!

Τέλος, μίλησε και για τη ζωή του, ξεκαθαρίζοντας πως:

«Υπάρχει μια λανθασμένη άποψη ότι όλα ήταν εύκολα στη ζωή μου. Είμαι ο πρώτος που θα πει ότι ήμουν τυχερός, αλλά παράλληλα δούλεψα αρκετά για να φτάσω ως εδώ, γιατί μ΄αρέσει πολύ αυτό που κάνω. Είμαι ευγνώμων που μπορώ να γράφω σενάρια, να σκηνοθετώ και να παίζω σε ταινίες, γιατί ξέρω πόσο σπάνιο είναι στον κόσμο, και ότι δεν διαρκεί για πολύ καιρό».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα