Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή της, με χειροπέδες και πάλι πέρασε την πύλη των δικαστηρίων η 51χρονη αδελφή του Λάκη Γαβαλά, Νότα, η οποία συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο.

Η Νότα Γαβαλά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη από αστυνομικούς της Νέας Ερυθραίας με την ιδιότητα της εντεταλμένης συμβούλου ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 1.561.559,87 ευρώ.

Μετά τη σύλληψή της, η Νότα Γαβαλά οδηγήθηκε στην εισαγγελία, όπου και της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, από όπου και αποχώρησε ελεύθερη έπειτα από αναβολή που ζήτησε και έλαβε από το δικαστήριο.

Τόσο η Νότα Γαβαλά όσο και ο αδελφός της, Λάκης Γαβαλάς, είχαν αποφυλακιστεί στις 24 Ιουνίου μετά την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τους έδινε δικαίωμα αναστολής στην ποινή που τους επέβαλε. Με την απόφαση ο Λ. Γαβαλάς καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών με αναστολή για τα χρέη του προς το ελληνικό Δημόσιο, ύψους περίπου 17 εκατ. ευρώ, υπόθεση για την οποία προφυλακίστηκε, όπως και η αδελφή του, για περίπου 15 μήνες.

Το δικαστήριο καταδίκασε ακόμη σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή τους άλλους δύο κατηγορουμένους, δηλαδή τη Νότα Γαβαλά αλλά και τον πρώην σύζυγό της, που επίσης αντιμετώπιζε κατηγορίες για την υπόθεση και είχε προφυλακιστεί.

Ακόμη επέβαλε στους κατηγορουμένους εγγύηση 2.000 ευρώ αλλά και υποχρεωτική εμφάνισή τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.