Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Βάσως Γκιώνη Ζησιμοπούλου με τίτλο «Μνήμες» στο “Espace Périple” στις Βρυξέλλες, όπου τριανταπέντε έργα της θα εκτίθενται από τις 12 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου.

Με σπουδές στο Παρίσι, στην Ακαδημία της Grande Chaumière, η Βάσω Γκιώνη μαθήτευσε στο εργαστήρι του Γιάννη Τσαρούχη, ενώ αποφοίτησε και από την Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών στις Βρυξέλλες. Σπούδασε Ιστορία Τέχνης στη Σχολή του Λούβρου, συμπληρώνοντας τις θεωρητικές της γνώσεις με σπουδές Αρχαιολογίας και Βυζαντινής Τέχνης στο πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB).

Με πολλές ατομικές και συλλογικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η Βάσω Γκιώνη έδειξε πάντα μια ιδιαίτερη ευαισθησία στην ανθρώπινη φιγούρα.

Στην παρούσα έκθεση με τον τίτλο «Μνήμες», το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται σε ένα και μόνο, αλλά ουσιαστικά αποκαλυπτικό σημείο του πρόσωπου: τα μάτια ή καλύτερα το βλέμμα, υποσυνείδητη ενδοσκόπηση μοντέλου- δημιουργού. Παράλληλα με τους πίνακες ζωγραφικής, η καλλιτέχνις εκθέτει και τέσσερα γλυπτά της, ένας άλλος τομέας που προστίθεται στη δημιουργία της.

Πληροφορίες για την έκθεση: http://www.periple.eu/index.php/el/ellinikes-politistikes-ekdilwseis-bryxelles/icalrepeat.detail/2014/06/12/200/-/-.html

ergo_8363

ergo_8905_3

ergo_10045-1