Η Αγγελική Κανονίδου που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’90 στις πασαρέλες, εδώ και τρία χρόνια ασχολείται ενεργά με τη ζωγραφική. Ένα ταλέντο, μια αγάπη, που έκρυβε από μικρή και που τώρα γίνεται πραγματικότητα, με την βόηθεια της δίδυμης αδερφή της, Κατερίνας.

Μάλιστα αυτή την περίοδο ετοιμάζει την πρώτη της επίσημη έκθεση,  που θα πραγματοποιηθεί από την 1η  έως τις 15 Αυγούστου στο νησί της Νάξου. Το govastileto.gr επικοινώνησε με την Αγγελική Κανονίδου, ή αλλιώς Kiko, όπως υπογράφει στους πίνακές της, και μας μίλησε για τη νέα της αυτή ενασχόληση.

-Πότε ξεκίνησε η σχέση σου με τη ζωγραφική και πώς προέκυψε;

Ζωγράφιζα από μικρή ηλικία, αλλά από πολύ μικρή που μπήκα στον χώρο του modeling δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με την ζωγραφική. Ύστερα από την γέννηση του γιου μου έκανα τις πρώτες απόπειρες να ξεκινήσω ξανά, όταν η αδελφή μου Κατερίνα μου έκανε δώρο ένα πλήρες σετ από πινέλα και ακρυλικά. Μου  είπε απλά, “ότι τώρα ήρθε η ώρα να κάνεις αυτό που αγαπάςπραγματικά” και έτσι ξεκίνησα δειλά-δειλά να ζωγραφίζω.

ι ήταν αυτό που σε έκανε να το δεις πιο επαγγελματικα;

Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να εκθέσω κάποιους από τους πίνακες μου, αλλά όταν κάποιοι φίλοι και γνωστοί τους αντίκριζαν μου έλεγαν ότι πρέπει να το κάνω. Το περασμένο καλοκαίρι έκθεσα 6 απο τους πίνακες μου σε bar-gallery στην Κύθνο. Και φέτος είχα την ευκαιρία να οργανώσω την πρώτη μου ‘επίσημη’ έκθεση ζωγραφικής στην Νάξο, σε ένα από τα σπουδαιότερα κτήρια στο κάστρο, στη χώρα Νάξου, στη “Σχολή Ουρσουλινων”.

-Γιατί επέλεξες τη Νάξο για την πρώτη σου επίσημη έκθεση;

Η Νάξος είναι ο “παράδεισος μου”, όπως αποκαλώ το νησί τα τελευταία 6 χρόνια, όπου προσπαθώ να το επισκέπτομαι όσο πιο συχνά μπορώ.

-Παρατηρήσαμε πως οι πίνακές σου έχουν ως θέμα τη γυναίκα. Υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε;

Το θέμα της έκθεσης είναι πορτραίτα, κυρίως γυναικών. Πάντα με ενδιέφερε ο άνθρωπος ως πρωταγωνιστής στην τέχνη. Η τεχνοτροπία μου είναι επηρεασμένη από το κίνημα του εξπρεσιονισμού και του φωβ. (Γαλλικό κίνημα που σημαίνει θηρία, με έντονα χρώματα, έντονες γραμμές και συναίσθημα).

Δείτε μερικές από τις δημιουργίες που θα εκθέσει η Αγγελική Κανονίδου- “kiko” στη Νάξο

[doptg id=”203″]