Το 2013 ήταν μια χρονιά που πολλά γνωστά πρόσωπα «έφυγαν» από τη ζωή- κάποιοι από αυτούς σόκαραν με τον χαμό τους και συζητήθηκαν. Ας δούμε λοιπόν ποιοι ήταν εκείνοι που άφησαν την τελευταία τους πνοή τη χρονιά που εκπνέει.

Μιχάλης Ασλάνης: Ο μεγάλος Έλληνας σχεδιαστής έφυγε από τη ζωή στις 28 Αυγούστου του 2013, μετά από κατανάλωση υπερβολικής δόσης χαπιών, σε ηλικία 63 ετών.

mixalis aslanisagoges

Ειρήνη Κουμαριανού: Η πιο αγαπημένη γιαγιά της Ελλάδας «έφυγε» από τη ζωή στις 23 Ιανουαρίου, σε ηλικία 82 ετών, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα καρδιάς.

Koumarianoy

Ανδρέας Ντούζος: Μετά την άνιση μάχη που είχε με το Αλτσχάιμερ τα τελευταία 7 χρόνια, αλλά και το σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι του, ο Ανδρέας Ντούζος απεβίωσε στις 30 Απριλίου σε ηλικία 76 ετών.

ntouzos

Τόμας Πρωτόπαπας: Ο ξανθός «βασιλιάς», όπως τον αποκαλούσαν, «έφυγε» από τη ζωή έπειτα από έξι εβδομάδες εντατικής νοσηλείας στο ΚΑΤ. Ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα στην Αττική οδό στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του και βύθισε στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο και τους δικούς του ανθρώπους.

tomasprotopapas Μιχάλης Γιαννάτος: Άφησε την τελευταία του πνοή στις 17 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 72 ετών. Ο ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει στο “Εξπρές του Μεσονυκτίου”, το “Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι”, την «Πολίτικη κουζίνα» και δεκάδες ακόμα ταινίες.

mihalis-giannatos

Πόλυ Πάνου: Μία από τις σημαντικότερες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου πέθανε στα τέλη Σεπτέμβρη, σε ηλικία 73 ετών. Η Πόλυ Πάνου νοσηλευόταν επί 5 μήνες  στο νοσοκομείο, καθώς είχε καρκίνο στους πνεύμονές της.

polipanoynosokomeio

Νίκος Φώσκολος: Στις 30 Οκτωβρίου πέθανε ο Νίκος Φώσκολος σκορπώντας τη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο. Ο σεναριογράφος, που γνώρισε τεράστια επιτυχία μέσα από τις σειρές και τις ταινίες του, «έφυγε» σε ηλικία 86 ετών, μετά από προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω ηλικίας.

foskoloskideia

Αντιγόνη Βαλάκου: Μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς της δραματικής σκηνής τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Η χαρακτηριστική φωνή της που έπαιζε συνεχώς στο ραδιόφωνο, αλλά και το πλούσιο ταλέντο της στην ηθοποιία θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη των Ελλήνων.

valakou