Η Ευγενία Μανωλίδου έδωσε μια συνέντευξη με εξομολογητικό χαρακτήρα στο περιοδικό «Τηλεθεατής» και μίλησε για όλα.  Για το νέο της εγχείρημα «Musical, Αγάπη μου», το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην τηλεόραση αλλά και τα συναισθήματα που της έχει αφήσει.

Η ίδια δήλωσε : «Για μένα αυτό που κάνω τώρα “ Musical, Αγάπη μου” είναι ένα λάθος. Πέραν των καλλιτεχνικών απαιτήσεων -που είναι αρκετές και μεγάλες-, έχω αναλάβει και την οργάνωση του όλου εγχειρήματος» και συνέχισε λέγοντας:«Το κόστος είναι πάρα πολύ μεγάλο, είμαστε συνολικά 30 άνθρωποι, για τους οποίους πρέπει να μεριμνήσω για τα πάντα».

Επίσης αναφέρθηκε και στην έλλειψη του μιούζικαλ στην Ελλάδα: «Υπάρχει ενδιαφέρον, όπως και πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες για το υποστηρίξουν. Απλώς δεν είναι ελληνικό είδος, γι’ αυτό δεν έχουν γίνει πολλές προσπάθειες».

Όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψει στην τηλεόραση, η Ευγενία Μανωλίδου δήλωσε: «Αυτήν τη στιγμή ασχολούμαι τόσο πολύ με τη μουσική μου που δεν σκέφτομαι καν το ενδεχόμενο της επιστροφής».

Δε δίστασε να αναφερθεί και στην εμπειρία της από τη μικρή οθόνη  αναφέροντας πως: «Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που μου προσφέρθηκε. Κατάφερα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να τακτοποιήσω τις οικονομικές υποχρεώσεις που με βάρυναν, καθώς επίσης να γίνω λίγο ευρύτερα γνωστή στον κόσμο, ώστε να μου δώσουν μετά και την ευκαιρία να με μάθουν και ως μουσικό».

Ένιωσε στόχος σχολίων; Η ίδια ισχυρίζεται:  «Έγινα κυριολεκτικά στόχος. Οι λόγοι ήταν πολλοί και προφανείς, αλλά όλα αυτά ανήκουν στον παρελθόν και δεν αξίζει τον κόπο να επανερχόμαστε σε αυτά» ενώ μίλησε και για την καθημερινότητά της: «Δουλεύω συνεχώς, ψάχνω ιδέες και τρόπους για να κάνω την καθημερινότητα της οικογένειάς μου λίγο πιο άνετη. Δεν κοιτάω πολύ μπροστά, προσπαθώ για την κάθε μέρα, για την κάθε στιγμή. Και έχει ο Θεός».

Τέλος, αναφέρθηκε στα παιδιά της και αποκάλυψε αν και με ποιο τρόπο σχολιάζουν τα επαγγελματικά της βήματα: «Στα παιδιά αρέσει πολύ να με βλέπουν σε τόσο αντίθετους ρόλους. Για τα παιδιά, μια μαμά που να διευθύνει ορχήστρες δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο. Όταν ήρθε και η τηλεόραση, εκεί ήταν που μου είπαν “τελικά, δεν θα σε βαρεθούμε ποτέ”»