Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν από χθες το απόγευμα της Δευτέρας, 22 Ιουλίου, η Δούκισσα του Cambridge και ο πρίγκιπας William, που υποδέχτηκαν το νέο μέλος της οικογένειάς τους. Το πρώτο τους παιδί όπως έγραψε το govastileto.gr είναι αγόρι και είναι ο τρίτος στη σειρά της διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Στην πρώτη του δήλωση μετά τη γέννηση του βασιλικού μωρού, ο μπαμπάς William, ανέφερε ότι: “Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι“. Όπως έγινε επίσης γνωστό ο William  πέρασε την πρώτη νύχτα στο πλάι της συζύγου του, ως ένας παραδοσιακός πατέρας και σύζυγος.

Η ανακοίνωση του χαρμόσυνου νέου προκάλεσε έκρηξη στα κοινωνικά δίκτυα και έγινε δεκτή με θυελλώδη χειροκροτήματα από τους τουρίστες που συγκεντρώθηκαν έξω από τις βαριές πύλες του παλατιού, ενώ οι βρύσες στην περίφημη πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου φωτίστηκαν με μπλε χρώμα προς τιμήν του αγοριού.

Britain Royal Baby

Η άφιξη του βασιλικού μωρού, το οποίο ήδη έχει λάβει τον τίτλο του πρίγκιπα, προκάλεσε χιονοστιβάδα συγχαρητηρίων μηνυμάτων από το ολόκληρο τον πλανήτη. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ ήταν μεταξύ των πρώτων που συνεχάρησαν το πριγκιπικό ζεύγος για τα γεννητούρια. «Λαμβάνοντας υπόψη την ειδική σχέση που υπάρχει μεταξύ μας, οι Αμερικανοί είναι στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε με τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, τη γέννηση του νεαρού πρίγκιπα», ανέφερε μεταξύ άλλων η δήλωση του ζεύγους Ομπάμα.

τουτιπριγκιπιμωρο Οι εορτασμοί για τον ερχομό του νέου πρίγκιπα θα συνεχιστούν την σήμερα Τρίτη, όταν 103 κανονιοβολισμοί θα ριχτούν προς τιμήν του βασιλικού μωρού. Οι 62 από τον Πύργο του Λονδίνου και άλλοι 41 από το Γκριν Παρκ. Η γέννηση του νέου βασιλικού μέλους έφερε στο προσκήνιο και ένα σημαντικό ιστορικό στοιχείο. Για πρώτη φορά από το 1894 και την εποχή της βασίλισσας Βικτορίας, η εν ζωή βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, εν προκειμένω η Ελισάβετ έχει τρεις στη σειρά διαδόχους του βρετανικού θρόνου. Αυτό είχε συμβεί το 1894 όταν γεννήθηκε ο δισέγγονος της βασίλισσας Βικτορίας και μελλοντικός Εδουάρδος.