Όλοι γνωρίζουν πως η νεοεκλεγείσα περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό της, γεγονός που έχει αναφέρει και η ίδια αρκετές φορές. Λίγοι, ωστόσο, γνωρίζουν ποιος είναι ο άντρας της ζωής της κ. Δούρου, που αν και αθόρυβα είναι πάντα στο πλευρό της.

Σύμφωνα με τη real, το στήριγμα της πολιτικού δεν είναι άλλος από τον 63χρονο Γιάννη Μπενίση.  Ο κ. Μπενίσης έχει σπουδάσει μαθηματικός, είναι γνωστός στους επιχειρηματικούς κύκλους και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης. Εκεί ζουν οι δύο γιοι του, Μανώλης και Τάσος, που έχει αποκτήσει από τον πρώτο του γάμο, όπως αναφέρει πάντα η εφημερίδα.

Ο ίδιος είναι έντονα πολιτικοποιημένο άτομο, υπήρξε μέλος της ΚΝΕ, είχε αντιδικτατορική δράση και συμμετείχε στην ίδρυση του ενιαίου Συνασπισμού, αλλά δεν θέλησε ποτέ να ασχοληθεί με την ενεργή πολιτική. Έως και πριν από τρία χρόνια είχε καφετέρια σε κεντρικό δρόμο της Αγίας Παρασκευής, ενώ υπήρξε από τους πρώτους Ελληνες που ασχολήθηκαν με τα φωτοβολταϊκά. Εκείνοι που τον ξέρουν, τον περιγράφουν ως «ψυχή της παρέας» και άνθρωπο και ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ.

benisis