Το «Just The 2 Of Us» στο οποίο είναι κριτής, η συνεργασία του με το Mega, οι φήμες για την αμοιβή του από τις συναυλίες που θα διοργάνωνε φέτος για την Κύπρο, η απόψή του για το «The Voice», τον Παντελίδη και την Μποφίλιου, ο «δύσκολος» για κάποιους χαρακτήρας του, η σχέση του με τα παιδιά του.

– Γιατί αποφάσισες να συμμετάσχεις στο «Just The 2 Of Us»;

Γιατί, τι έχει; Τραγουδιστικό παιχνίδι είναι! Άσε που με βάραινε τόσο πολύ το κλίμα των τελευταίων τριών ετών, που ήθελα να ξεσκάσω λίγο. Όπως ξέρεις, δεν ασχολούμαι μόνο με την μουσική. Έχω επιχειρήσεις, δόσεις, δάνεια, πολύ άγχος και το «Just The 2 Of Us» ήρθε σαν όαση στην καθημερινότητά μου. Το αντιμετωπίζω σοβαρά, αλλά με τη διάθεση του να πάω να παίξω και να διασκεδάσω.

– Χρειάστηκαν πολλά ραντεβού για να σε πείσουν να είσαι στην επιτροπή;

Μπα, όχι. Από το πρώτο ραντεβού συνεννοηθήκαμε και, οι άνθρωποι του Mega, με έκαναν αμέσως να αισθανθώ ασφάλεια.

– Ποιος ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για να επιστρέψεις τηλεοπτικά; Η δημοσιότητα ή τα χρήματα;

Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η δημοσιότητα είναι κάτι το οποίο δεν με αφορά, αφού δεν είμαι τηλεοπτικό πρόσωπο. Από την άλλη, ποια χρήματα; Δεν υπάρχουν πια τα χρήματα που έδιναν κάποτε τα κανάλια… Πείστηκα γιατί είδα εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, στα μάτια των ανθρώπων του καναλιού.

– Από το «X-Factor» και μετά, μεσολάβησαν αρκετά shows, αλλά δεν σε είδαμε πουθενά, ενώ ξέρω ότι είχες πολλές προτάσεις. Γιατί έγινε αυτό;

Επειδή δεν ήθελα να συμμετάσχω σε κάτι άλλο. Επίσης, η πρόταση του Mega, δεν ήταν μόνο για το «Just The 2 Of Us», θα έχουμε μακρόχρονη συνεργασία αφού, από τη νέα σεζόν, ετοιμάζουμε και ένα πολύ όμορφο show. Δεν σου λέω άλλα, δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα.

– Για να περάσουμε σε ένα άλλο θέμα, ακούστηκε πρόσφατα από ορισμένους, σε σχέση με την παρουσίαση του έργου που θες να ανεβάσεις για τα 40 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ότι ζήτησες μία πολύ μεγάλη αμοιβή – κάποιοι έγραψαν ακόμη και για 400.000 ευρώ. Ισχύει αυτό, Γιώργο;

Κοίτα, αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Με πλήγωσε αυτή η ιστορία, αλλά έχω μάθει να σηκώνομαι. Δεν μένω κάτω στο χώμα. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Προφανώς, κάποιοι διαφώνησαν στο να ξαναθυμηθούμε ορισμένα πράγματα. Υπάρχουν οι άνθρωποι που θέλουν να θυμούνται και εκείνοι που τα κρύβουν κάτω από το χαλί και κάνουν ότι δεν τα βλέπουν. Τα κατανοώ όλα.

– Το ύψος της αμοιβής ισχύει τελικά;

Για να το διευκρινίσουμε, λοιπόν, και αυτό και το θέμα να κλείσει εδώ, η αμοιβή δεν ήταν για μένα. Τα χρήματα αυτά που ακούστηκαν ήταν για πέντε παραστάσεις, για 250 άτομα που θα ήταν επάνω και πίσω από τη σκηνή, για όλους τους συντελεστές, εκτός από εμένα. Εγώ προσωπικά, ως Γιώργος Θεοφάνους, και σου μιλάω ειλικρινά, δεν πήρα και δεν θα έπαιρνα ούτε 50 cents από αυτή την ιστορία. Όπως και όταν κάναμε το «Τραγουδώ το νησί μου» – ούτε εκεί είχα αμοιβή. Στη δουλειά μας υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πάρεις χρήματα, αλλά δεν θα καπηλευόμουν ποτέ την πατρίδα μου. Ποτέ, είπε ο γιώργος Θεοφάνους στο περιοδικό Down Town Κύπρου.

– Είναι αλήθεια ότι, όταν ήρθες με την Ευρυδίκη στην Αθήνα, δεν είχατε καθόλου χρήματα;

Για την ακρίβεια, ήρθαμε με ελάχιστα χρήματα που δεν έφταναν για πολύ. Και συνέχισαν να είναι δύσκολα τα πράγματα και για τα υπόλοιπα χρόνια. Όταν ήρθαμε, ευτυχώς που ήταν καλοκαίρι και δεν έπρεπε να αγοράσουμε πάπλωμα, γιατί τα χρήματα δεν έφταναν. Είχαμε μόνο για σεντόνια! Σιγά-σιγά, δόξα τω Θεώ, ήρθαν όλα. Δεν έχω παράπονα από τη ζωή μου.

– Πώς σου φαίνεται σήμερα η κατάσταση στη μουσική βιομηχανία που, από τη μία κάνει επιτυχία η Πάολα και ο Παντελίδης και από την άλλη η Μποφίλιου και η Ζουγανέλη;

Κοίτα, η Πάολα είναι μόδα, αλλά είναι καλή μόδα. Έχει καλή φωνή! Τώρα, αν εγώ διαφωνώ με την αισθητική της ή με το πώς εμφανίζεται στην πίστα, αυτό είναι άλλο κομμάτι. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι είναι μία πολύ καλή τραγουδίστρια. Ο Παντελίδης, που είναι επίσης μόδα, είναι ένας καλός τραγουδοποιός. Μπορεί να μην είναι ο Θεοδωράκης και το ξέρει αυτό -ούτε εγώ είμαι φυσικά- αλλά τι να κάνουμε; Μια χαρά είναι και δεν παύει να πιάνει τον παλμό του κόσμου. Ακόμα και φωνητικά να τον κρίνεις, η φωνή του Παντελίδη είναι μια χαρά για τα τραγούδια που λέει. Είναι πολύ σεμνό παιδί και αυτό το εκτιμώ. Από την άλλη, η Μποφίλιου και η Ζουγανέλη, είναι άλλες περιπτώσεις. Πολύ καλές φωνές, πολύ καλές τραγουδίστριες, που απευθύνονται κι αυτές σε μεγάλο κοινό. Έχουν τον κόσμο τους. Λογικό είναι. Πάντα θα υπάρχουν διαφορετικά είδη, δεν θα ακούμε μόνο το «Κάνω come back», αλλά ούτε μόνο Χατζηδάκι. Ακόμη και στην εποχή του Μάνου, υπήρχαν κι άλλα τραγούδια, πιο εύπεπτα, που ο κόσμος τα αγάπησε εξίσου.

– Σου αρέσει το «The Voice»;

Μου αρέσει πολύ! Από όσο πρόλαβα να δω, το βρήκα εξαιρετικό και πολύ πιο εντυπωσιακό από το «X-Factor». Θεωρώ ότι αυτό έκανε πολύ καλό και στο Αντώνη -ο οποίος είναι φίλος μου και τον αγαπώ πολύ- γιατί έχει απίστευτο χιούμορ κι αυτό φάνηκε, όπως επίσης και στη Βανδή. Και με την ευκαιρία, να σου πω ότι θαύμασα αυτό που έκαναν φέτος ο Ρέμος με τη Βίσση στο «Pantheon». Για το είδος του, ήταν το ωραιότερο πράγμα που έχω δει ποτέ μου. Μακράν. Άσχετα αν δεν άγγιξε τον πολύ κόσμο -παρόλο που εμπορικά έσκισε- επειδή μέσα δεν μπορούσες να πιεις και να καπνίσεις. Ε, τι να κάνουμε τώρα; Συγνώμη, αλλά εγώ είδα πολιτισμό και σεβασμό εκεί μέσα.

– Πολλοί λένε ότι είσαι δύσκολος άνθρωπος Γιώργο, ιδιόρρυθμος, καταφεύγοντας πολύ εύκολα σε χαρακτηρισμούς. Συγχωρείς εύκολα;

Την επόμενη μέρα! Δεν κρατάω κακία σε κανέναν, δεν μπορώ! Δεν θα το κρατήσω μέσα μου και θα στο πω μεθαύριο που θα ξεσπάσω. Όχι. Θα στο πω εκείνη τη στιγμή, θα γίνει η έκρηξη, και μετά θα τα έχω ξεχάσει όλα. Μπορεί να τσακωθούμε, να βριστούμε, αλλά το θέμα θα λήξει εκεί. Μετά θα είναι όλα καλά.

– Είναι αλήθεια πως τα παιδιά σου σε κάνουν ό,τι θέλουν;

Νομίζω πως ναι. Τους κάνω σχεδόν όλα τα χατίρια, είμαι αρκετά μαλακός μαζί τους, σε αντίθεση με τη μαμά τους, η οποία έχει τον ρόλο του «αυστηρού γονέα».