Μπορεί να έχει μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του αν και μόλις 30 χρονών, το «κεφάλαιο» όμως, των στρατιωτικών υποχρεώσεων για τον Γιώργο Σαμπάνη παραμένει σε εκκρεμότητα, εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων, όπως διαπιστώνουν οι στρατιωτικοί γιατροί του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού “Secret” ο τραγουδιστής εμφανίστηκε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στο Στρατιωτικό νοσοκομείο, κάνοντας αίτηση για αναβολή στράτευσης, εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια. Πηγές από το ιατρικό, αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό του «414» αποκαλύπτουν στο «Secret» ότι ο Γιώργος Σαμπάνης εμφανίστηκε ενώπιον των επιστημόνων της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, κρατώντας στο ένα χέρι την κλήση στράτευσης και στο άλλο παλαιότερες γνωματεύσεις γιατρών, με βάση τις οποίες πάσχει από «χρόνια καταθλιπτική συνδρομή», για την οποία ακολουθεί θεραπευτική αγωγή.

Ο γνωστός τραγουδιστής και πετυχημένος δημιουργός πέρασε από επιτροπή ψυχιάτρων, οι οποίοι κατέληξαν στο ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν μπορούν στην παρούσα φάση να του επιτρέψουν να παρουσιαστεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης.