Πανέτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντά του ως δημάρχου Μαραθώνα, ο Ηλίας Ψινάκης σχεδιάζει αυτές τις μέρες, με τους στενούς του συνεργάτες, όχι μόνο τις πρώτες κινήσεις για την αναμόρφωση και την αξιοποίηση της περιοχής, αλλά και την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Δήμου. Μάλιστα, οι επιτελείς του φιλοδοξούν η συγκεκριμένη ημέρα να έχει κάτι από… Χόλιγουντ, δίχως υπερβολές, γεγονός που θα σηματοδοτεί τη «νέα εποχή» που έρχεται να χαράξει ο δαιμόνιος μάνατζερ στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το Secret, το «πλάνο» που έχει προτείνει η ομάδα των ειδικών συμβούλων του Ηλία Ψινάκη, η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Μαραθώνα και του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνει στο διάστημα ανάμεσα στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Η τελετή θα είναι άκρως εντυπωσιακή, ενώ θα μπορεί να παρευρεθεί όποιος το επιθυμεί, αφού θα είναι ανοιχτή για όλους τους κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό γήπεδο, κοντά στην αφετηρία του ιστορικού μαραθώνιου δρόμου, για να σηματοδοτηθεί η «αφετηρία» της νέας εποχής για τον δήμο, με πολύ… τρέξιμο από τον τοπικό άρχοντα, αλλά και ιστορικές για τον τόπο ευκαιρίες ανάπτυξης.

Οι σύμβουλοι του Ηλία Ψινάκη τού προτείνουν να διανθίσει την τυπική τελετή με βίντεο και συνδέσεις με ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (όπως ο Γιάννης Μπουτάρης), των γραμμάτων και των τεχνών (ανάμεσά τους ο Μάνος Ελευθερίου) και του αθλητισμού (με πολλούς Ελληνες και ξένους πρωταθλητές από διάφορα αθλήματα), αλλά και με προσωπικότητες με διεθνή λάμψη και κύρος από όλους τους χώρους, με τους οποίους ο νέος δήμαρχος διατηρεί άριστες προσωπικές σχέσεις. Στις δηλώσεις τους (που θα προβάλλονται σε video wall) οι εκλεκτές προσωπικότητες θα μιλούν για τον γνωστό μάνατζερ και το όραμά του, ενώ κάποιοι από αυτούς θα δώσουν και ζωντανά το «παρών» στην τελετή.

Πέρα, όμως, από τα βίντεο με τις ιστορικές αναδρομές, αλλά και το όραμα του νέου δημάρχου, όπως και τις δηλώσεις προσωπικοτήτων για εκείνον, η τελετή θα έχει και τον χαρακτήρα ενός «πάρτι», ενός γλεντιού για όλα όσα θα έρθουν, με καλεσμένους όλους τους πολίτες!

Ο νέος δήμαρχος σαφώς και θα καλέσει στην τελετή και τον Σάκη Ρουβά μαζί με την οικογένειά του, καθώς ο ποπ σταρ όχι μόνο ζει στην περιοχή, αλλά είναι και δημότης της.