Ο Κώστας Φιλιππίδης πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Σόποτ της Πολωνίας με άλμα στα 5.80 μέτρα. Ο αθλητής σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΕΓΩ» μίλησε για το μετάλλιο, τα συναισθήματά του, αλλά και την περιπέτεια με το ντόπινγκ που τον απέκλεισε για δύο χρόνια.

Όπως ο ίδιος είπε, ο στόχος του ήταν το χρυσό: «Αυτός ήταν ο στόχος και είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε. Με τον προπονητή μου Δημήτρη Κυτέα δουλέψαμε πάρα πολύ και το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ευτυχώς μας δικαίωσε. Εκτός από τον προπονητή μου αφιερώνω το μετάλλιο στην οικογένειά μου και στους ανθρώπους που είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια». Όσο για το πώς ένιωσε όταν κατέκτησε την πρωτιά ο αθλητής είπε: «Αισθάνθηκα πολύ περήφανος που έβλεπα τη σημαία της χώρας μου και άκουγα τον εθνικό μας ύμνο».

«Ήταν μια δύσκολη στιγμή, αλλά πάλεψα έχοντας στο πλευρό μου τον προπονητή μου και τους δικούς μου ανθρώπους, οι οποίοι με στήριξαν με τον καλύτερο τρόπο. Δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω», τόνισε τέλος για την περιπέτεια του ντόπινγκ το 2007.