Για τον Μιχάλη Ασλάνη που βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, στο Κολωνάκι, με τα πρώτα στοιχεία να αφήνουν υπόνοιες για αυτοκτονία, μίλησε ο Λάκης Γαβαλάς στον ΣΚΑΪ και ο Μάκης Τσέλιος σε πρωινή εκπομπή στο Mega.

“Τα οικονομικά προβλήματα τον είχαν φέρει σε απόγνωση. Αν και κανονικά θα πρέπει να είμαστε όλοι στο ίδιο τραπέζι και να συνεργαζόμαστε σε τέτοιες δύσκολες στιγμές”, είπε χαρακτηριστικά ο Λάκης Γαβαλάς.

Αναφερόμενος σε κάποια οικονομικά “ανοίγματα” που είχε κάνει ο Μιχάλης Ασλάνης, σχολίασε: “Δεν μπορεί να είναι όλα, όπως ήταν τη δεκαετία του 50′, του 60′, του 70′. Ο κόσμος εξελίσσεται, η τεχνολογία εξελίσσεται και έτσι και εκείνος εξέλιξε τη δουλειά του, όπως όλοι μας. Επικοινωνούσε με το εξωτερικό και ανταγωνιζόταν σχεδιαστές του εξωτερικού”.

Και συνέχισε: “Η υπεραισιοδοξία ενός σχεδιαστή, κάπου… κοιμίζει το μυαλό και το κάνει να απαξιεί να μάθει τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας. Ήταν το καλοκάγαθο παιδί της μόδας…“.

Για το φίλο του που γνώριζε πάνω από σαράντα χρόνια μίλησε και ο γνωστός σχεδιαστής Μάκης Τσέλιος. «Την προηγούμενη Τετάρτη μου είχε στείλει ένα μήνυμα σαν να με αποχαιρετούσε», είπε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής.

«Μου έγραφε “εσύ περνάς καλά στη ζωή σου, εγώ βασανίζομαι. Θέματα οικονομικά” και μου ευχόταν να περάσω καλά το καλοκαίρι μου. Με προβλημάτισε αυτό το μήνυμα», δήλωσε ο Μάκης Τσέλιο, ο οποίος βρισκόταν στη Σαντορίνη.

Ο κ. Τσέλιος εξήγησε ότι το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπισε, δεν είναι καινούργιο. «Ο Μιχάλης έπαιρνε πολλά ηρεμιστικά χάπια για να κοιμηθεί» και πρόσθεσε ότι αντιμετώπιζε και πολλά προβλήματα υγείας.

Για το θάνατό του υποστήριξε: «Όλα συνετέλεσαν. Δε νομίζω ότι συνετέλεσαν να κατευθυνθεί να κάνει την πράξη», ενώ ανέφερε ακόμη ότι: «ο Μιχάλης είχε ένα κύκλο ανθρώπων πολύ μεγάλο αλλά αισθανόταν πάντα μόνος. Το εξέφραζε πολλές φορές. Εγώ τον έσυρα να πάρει το σπίτι στη Μύκονο. Έφευγε από τη Μύκονο νωρίς το πρωί για να γυρίσει στη δουλειά του».

Τόνισε: «Είναι πολύ άσχημο αυτό που έγινε. Έδινε εμπιστοσύνη εύκολα στον κόσμο» και πρόσθεσε: «ο Μιχάλης βοήθησε ανθρώπους με καλή αγαθή καρδιά».