Μετά από 14 μήνες παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Λάκης Γαβαλάς αποφυλακίστηκε.

Λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι, βγήκε έξω από την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού.

Δεν αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν μαζεμένοι και τον περίμεναν για την πρώτη του συνέντευξη.  Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε για την ανάγκη του να γίνει ξανά δημιουργικός και να γίνει, όπως χαρακτηριστικά είπε “μολύβι που θα βρει τον στόχο του”.

Ο επιχειρηματίας ήταν φανερά ευδιάθετος και χαμογελαστός και δεν έχασε τίποτα από το ιδιαίτερο στυλ που τον χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.  Με γυαλιά καθρέφτες-τελευταία λέξη της μόδας, με  καρό  καπέλο γνωστού οίκου μόδας και με ένα μπλουζάκι που έγραφε πάνω του το μήνυμα που ήθελε να περάσει.

Ήδη κάποιο προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν το μπλουζάκι του, που μπροστά γράφει τις λέξεις “Free Da” ενώ στην πίσω του μεριά έχει τυπωμένη τη λέξη “kahlo”, άρα  κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χρησιμοποίησε την παγκοσμίου φήμης Μεξικάνα ζωγράφο για να κάνει…παιχνίδι, δηλώνοντας ότι είναι ελεύθερος.

Η ολοκληρωμένη αποκωδικοποίηση είναι μία και απλή: χρησιμοποίησε το όνομα της Μεξικάνα ζωγράφου, μετατρέποντας όμως το όνομα της σε δυο λέξεις. Την αγγλική λέξη “Free”, που σημαίνει ελεύθερος και τη ρώσικη λέξη Da, που σημαίνει “ναι”.  Τον πανηγυρισμό του “Ελεύθερος, ναι!” δεν τον φώναξε , αλλά τον έγραψε με έξυπνο και “διεθνή” τρόπο.

lak2

 

Λίγα λεπτά πριν  από τον Λάκη Γαβαλά αποφυλακίστηκε και η αδελφή του, Νότα, η οποία  δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της για την αίσια εξέλιξη. Μάλιστα, τόνισε ότι ελπίζει ο υπουργός οικονομικών να αποφασίσει το καλύτερο για την υπόθεσή τους και να αξιοποιήσει το ακίνητο της εταιρίας LAK, ώστε να τακτοποιηθούν τα χρέη ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ .

 

 

lak5_h_633_451