Ο Λάκης Λαζόπουλος παραχώρησε μία συνέντευξη στο περιοδικό «MY tv»  και μίλησε για όλα. Ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφέρθηκε στην καινούργια του σειρά «Διά ταύτα» που υπογράφει ο ίδιος, καθώς και στα δρώμενα της τηλεόρασης… Ποια η γνώμη του για την ελληνική τηλεόραση; Βλέπει ο ίδιος και αν ναι, τι παρακολουθεί;

– Τι είναι το «Διά ταύτα»;

Το «Διά ταύτα» είναι μια καινούργια φόρμα κωμωδίας στην οποία μπορούν να γράφουν πολλοί συγγραφείς. Μπορεί να έχουν διάφορες ιστορίες, από πραγματικές μέχρι οτιδήποτε, και να γίνει μυθοπλασία. Ήθελα να συνεργαστώ με άλλους συγγραφείς, γιατί μπορεί να φτιάξω μια ομάδα που να γράφει και να παράγει στον χώρο. Θεωρώ ότι είναι μια φόρμα στην οποία στο μέλλον μπορούν να χωρέσουν πάρα πολλές ιστορίες, όχι κατ’ ανάγκη δικές μου. Εγώ ήθελα να δοκιμάσω κάποιους παλιούς μου χαρακτήρες και κάποιους καινούργιους σε μια ιστορία που να έχει αρχή, μέση και τέλος. Να μην είναι δηλαδή αποσπασματικά, όπως στους «Δέκα μικρούς Μήτσους» που ήταν ενωμένες ιστορίες, και φυσικά καμία σχέση με το «Τσαντίρι» που ήταν ζωντανή σατιρική εκπομπή.

– Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν είναι μια σατιρική σειρά…

Όχι, δεν είναι μια σειρά σατιρική. Είναι καθαρόαιμη κωμωδία, δεν εμπλέκεται με την άμεση επικαιρότητα, αλλά με αυτή τη γνωστή επικαιρότητα που διατρέχει ανά τους αιώνες τη χώρα μας. Γιατί πολλά πράγματα δεν αλλάζουν… Οι φωνές είναι οι ίδιες στα δικαστήρια,  τα επιχειρήματα στα ζευγάρια είναι σχεδόν ίδια, απλώς αλλάζουν οι εποχές και λαμβάνεις υπόψη σου αυτές τις νέες παραμέτρους.

– Μιλήστε μου λίγο για το κάστινγκ της σειράς…

Έγινε πολύ προσεκτική επιλογή των συνεργατών, των ηθοποιών που παίζουν στη σειρά. Θεωρώ ότι είναι το πιο επιτυχημένο κάστινγκ που έχει γίνει ποτέ σε σειρά. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση. Δεν θα πω για το αποτέλεσμα, αν είναι καλή η σειρά ή όχι, αυτό είναι κάτι που κρίνεται τελικά από τον κόσμο και τους τηλεθεατές που το παρακολουθούν.

-Έχετε ξεχωρίσει κάποια εκπομπή ή σίριαλ από την τηλεόραση φέτος;

Δεν βλέπω τηλεόραση, ούτως ή άλλως. Δεν έχω χρόνο να δω, δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Είμαι του διαβάσματος. Έχω μανία με το διάβασμα. Μου αρέσει περισσότερο να βλέπω ένα άρθρο, μια ανάλυση, μια σκέψη. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω καθίσει μπροστά στην τηλεόραση, παρά μόνο όταν ήμουν παιδί. Τουρκικά σίριαλ δεν έχει τύχει να δω ποτέ, αλλά θεωρώ πως μια καλή σειρά-από οπουδήποτε κι αν προέρχεται-είναι καλό να υπάρχει για τον τηλεθεατή. Απλώς είναι  μια περίοδος που την περάσαμε κι αυτή.

– Ένας λόγος που δεν βλέπετε  τηλεόραση είναι γιατί δεν την εμπιστεύεστε ως μέσο; Έχετε πει αρκετές φορές ότι ακούγονται πολλά ψέματα…

Εννοούσα  τα δελτία ειδήσεων, όπου το πιστεύω και τώρα ότι λέγονται τερατώδη ψέματα.