Παράλληλα σχεδόν με την ανακοίνωση της συμμετοχής του στις εκλογές, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος δημοσιοποίησε και κάποια κομμάτια της προσωπικής του ζωής.

Είναι οροθετικός από το τέλος της δεκαετίας του ’80. «Έζησα ολόκληρη την ιστορία του AIDS», είπε χαρακτηριστικά και δεν δίστασε να αποκαλύψει τον αριθμό των ερωτικών του συντρόφων, αλλά και ότι δεν έλεγε σε όλους το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Έχω κάνει έρωτα με λιγότερους από εννιά χιλιάδες άντρες. Έβαζα προφυλακτικό. Σε άλλους έλεγα ότι είμαι οροθετικός και σε άλλους όχι, όμως δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να πει ότι τον έθεσα σε κίνδυνο» ανέφερε στο περιοδικό “ΕΓΩ”.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος έχει δηλώσει επίσης ότι υπήρξε μια περίοδος στη ζωή του, κατά την οποία εργαζόταν ως συνοδός και έπαιρνε χρήματα για να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες. Έχει τύχει, όμως, να βρεθεί ερωτικά με περισσότερους από δέκα άντρες ταυτόχρονα; Ο δημοσιογράφος απάντησε: «Έχει τύχει, αλλά δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ήμουν ένας καλός επαγγελματίας. Δεν προσπαθούσα να κρυφτώ, ούτε να κάνω… ζαβολιές. Έπαιζα το παιχνίδι της πορνείας, όσο ωραίο ήταν» και παραδέχεται ότι είχε ερωτική επαφή με επώνυμους άντρες της Ευρώπης, αλλά η εχεμύθεια του επαγγέλματος δεν του επιτρέπει να αποκαλύψει ονόματα.