Από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας άρχισε να προβάλλεται το νέο διαφημιστικό σποτ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με πρωταγωνιστή και πάλι τον διάσημο Ισπανό ακτιβιστή ηθοποιό, Χαβιέ Μπαρδέμ.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός «ουρλιάζει» για όλους τους Έλληνες και ο ίδιος δηλώνει σε συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής»: «Συγκινήθηκα πραγματικά και σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτός που αξίζει τέτοια εκδήλωση αγάπης και υποστήριξης. Θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχαριστίες και τον ειλικρινή θαυμασμό μου σε όλους τους Έλληνες!».

Όσο για τον λόγο που ο σπουδαίος ηθοποιός υποστηρίζει αυτήν την προσπάθεια σε Ελλάδα και Ισπανία, που τόσο πλήττονται από την κρίση, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συμμετέχω γιατί μου το πρότειναν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μια οργάνωση που αξίζει την απόλυτη εμπιστοσύνη και εκτίμησή μου. Με αυτή την απίστευτη και ευρηματική ιδέα, οι Γιατροί μάς εξοικειώνουν με πολύ απλό τρόπο με τη σύνθετη πραγματικότητα των ”ξεχασμένων” ασθενών».

Ο ηθοποιός μπορεί να μην έχει επισκεφθεί ακόμη την Ελλάδα, αλλά το συνεργείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βρέθηκε μαζί του στα γυρίσματα στη Μαδρίτη τού έκανε πολλά δώρα από την χώρα μας. Τι; Ένα αγαλματίδιο από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, λικέρ μαστίχα από τη Χίο, γλυκό βύσσινο από τη Νάξο και φυσικά οι παστίλιες με μέλι και θυμάρι ήταν τα πολύτιμα δώρα της ελληνικής αποστολής.

Δείτε το βίντεο