Η δυναστεία των Grimaldi, όπως αναφέρει το περιοδικό Εγώ, μετρά και τα μεγαλύτερα και περισσότερα σκάνδαλα με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, τις ατίθασες πριγκίπισσες με τους άτυχους γάμους. Ημερομηνία ορόσημο για την οικογένεια, παραμένει μέχρι και σήμερα η 13η Σεπτεμβρίου , ημέρα που το αυτοκίνητο της Grace Kelly πέφτει στο γκρεμό προκαλώντας το θάνατο της θρυλικής πριγκίπισσας!

Η πριγκίπισσα Charlotte κινούνταν μέχρι πρότινος βάσει πρωτοκόλλου, όμως, ο χωρισμός της με τον Alex Dellal, προκάλεσε τριγμό στα θεμέλια του πριγκιπάτου. Αμέσως μετά, ένα ακόμη σοκ ήρθε για την οικογένεια όταν η πριγκίπισσα γνώρισε και ερωτεύτηκε τον Gad Elmahel. Οι αντιδράσεις από την πριγκιπική οικογένεια ήταν άμεσες αφού ο θείος της, Αλβέρτος και η μητέρα της, Caroline, είχαν ενδοιασμούς για αυτή τη σχέση. Παρ΄όλα αυτά πήρε το πράσινο φως και πως αλλιώς να γινόταν αφού η πανέμορφη πριγκίπισσα μετρά μέρες για την γέννηση του μωρού της.

Τα σκάνδαλα όμως, καλά κρατούν, αφού ο μοναχογιός του Rainier δεν πέρασε λιγότερο απαρατήρητος. Έπειτα από αρκετά χρόνια ξέφρενης ερωτικής ζωής, ο Αλβέρτος ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με την πανέμορφη Charlene. Ένας γάμος, ο οποίος ενισχύθηκε από τις φήμες που ήθελαν την σύζυγο του, άπιστη.  Και παρότι συνήθως το παλάτι έδινε την απάντηση του σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα αυτή τη φορά δεν έκαναν καμία δήλωση σχετικά.