Ο Χρήστος Δάντης είναι ένας καλλιτέχνες στον χώρο της μουσικής που έχει συνθέσει και ερμηνεύσει τραγούδια που παραμένουν πρώτα σε μουσικές λίστες. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό “ΕΓΩ” μίλησε για την Έλενα Παπαρίζου και τον διαγωνισμό της Eurovision του 2005 που είχαν φέρει την πρωτιά στην χώρα μας.

Απόσπασμα από τη συνέντευξή του:

Η Έλενα Παπαρίζου, δέκα χρόνια μετά τη συνεργασία σας για τη Eurovison, συμμετέχει στον εθνικό τελικό της Σουηδίας προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα στο φετινό διαγωνισμό. Ποιες είναι οι σχέσεις τώρα; Θα συνεργαζόσουν ξανά μαζί της;

«Φυσικά και θα το έκανα. Ωστόσο ποτέ δεν μιλούσαμε ιδιαίτερα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχαμε, βρεθήκαμε κάποιες φορές σε πάρτι και lives. Πλέον δεν έχουμε ούτε καν αραιή τηλεφωνική επαφή. Όμως πιστεύω πως λάμπει σε ότι και αν κάνει. Είναι πολύ ικανή τραγουδίστρια, της εύχομαι ότι καλύτερο και είμαι σίγουρος πως θα διακριθεί και πάλι στη Eurovision, έτσι και επιλέγει να εκπροσωπήσει τη Σουηδία».

 

Θα συμμετείχες ξανά στη Eurovision;

“Μεγάλη κουβέντα δεν λέω, αλλά δεν βρίσκω το λόγο για κάτι τέτοιο.

 

Τελικά έχεις καταχωρίσει τη Eurovision στα θετικά ή στα αρνητικά κεφάλαια της πορείας σου, δεδομένου ότι δέχτηκες έντονο πόλεμο;

«Με είχε κουράσει αφάνταστα πολύ αυτό το θέμα. Όλο το κλίμα και το «ανάθεμα» του απόηχου της Eurovision με έφτασε σε σημείο να αγανακτήσω κάποια στιγμή. Δεν νομίζω πως θα το έκανα ξανά. Σίγουρα έχασα περισσότερα. Ειδικά ο πρώτος χρόνος ήταν πολύ δύσκολος για μένα. Αρχικά όλοι μου αναγνώρισαν έναν άθλο, μου έλεγαν «Μπράβο μεγάλε… Μαζί σου». Ύστερα από ένα χρόνο άρχισαν να με απαξιώνουν. «Έλα μωρέ και τι έγινε. Σιγά! Κλεμμένο ήταν το τραγούδι» και μιλούσαν έτσι άνθρωποι που δεν είχαν καμία γνώση για την σύνθεση μελωδιών. Στο τέλος λες «Παιδιά αγανάκτησα. Δεν θα το ξανακάνω»