Πέντε χρόνια πέρασαν από τη ημέρα εκείνη που η φωνή του Michael Jackson, του Βασιλιά της Pop σίγησε για πάντα! Ήταν 50 ετών και ετοιμαζόταν για το μεγάλο του comeback! Δεν είχε περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που είχε ανακοινώσει τις 50 συναυλίες στο «Ο2 Arena» του Λονδίνου, κάνοντας τους εκατομμύρια θαυμαστές του σε όλη την γη να παραληρούν από χαρά!

Δεν πρόλαβε κανένας όμως να ζήσει τη μαγεία του show που μόνο ο Michael Jackson μπορούσε να δημιουργήσει!

Στις 2.26 π.μ ( τοπική ώρα Καλιφόρνιας) της 25η2 Ιουνίου 2009 ο Michael Jackson ήταν νεκρός.

Η είδηση μεταδόθηκε μέσα σε λίγα λεπτά και έκανε τον γύρο μέσα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ το διαδίκτυο «έπεσε». Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο μεγαλύτερος showman ήταν νεκρός.

JACKSON ΣΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Η εικόνα που τον δείχνει να μεταφέρεται διασωληνωμένος στο ασθενοφόρο ήταν το ντοκουμέντο που δεν άφηνε περιθώρια για αμφισβήτηση.

Και από το πρώτο λεπτό του θανάτου του, ο Βασιλιάς της Pop έγινε μύθος και άρχισε να πουλάει «τρελά». Ήταν τέτοιες οι πωλήσεις, που αν τις έκανε εν ζωή, οι ειδικοί ανακοίνωσαν ότι θα είχε ξεπληρώσει ένα μεγάλο μέρος από τα χρέη του.

JACKSON ΚΗΔΕΙΑ

 O εθισμένος Michael Jackson

 O Michael Jackson πέθανε από υπερβολική δόση προποφόλης, ενός αναισθητικού, το οποίο χορηγείται ενδεφλέβια.

Εκείνο το βράδυ, ο προσωπικός του γιατρός Conrad Murray ήταν μαζί του. Ήταν εκείνος που ειδοποίησε το ασθενοφόρο, όταν είδε ότι ο Jackson δεν αντιδρούσε.

Ειδοποίησε το ασθενοφόρο και εξαφανίστηκε, αφήνοντας τα τρία του παιδιά, τον Prince, την Paris και τον Blanket να κλαίνε στις σκάλες της υπερπολυτελούς κατοικίας, όπως τα ίδια εκμυστηρεύτηκαν σε συνέντευξή τους.

JACKSON KIDS(1)

Δεν ήταν, όμως, η πρώτη φορά που ο Michael Jackson έκανε χρήση αναισθητικού. Ο διάσημος τραγουδιστής ήταν εθισμένος στα χάπια και στα βαριά φάρμακα εδώ και χρόνια, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τους αφόρητους πόνους.

Σύμφωνα με μάρτυρα από το φιλικό του περιβάλλον ο Jackson ήταν εθισμένος και στο αλκοόλ. Ο σωματοφύλακάς του Michael La Perruque κατέθεσε στο δικαστήριο, ότι ο Jackson έπινε. Ανέφερε ένα περιστατικό, το οποίο συνέβη το 2001 σε ένα ξενοδοχείο της Φλόριντα. Ο Jackson είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και είχε πέσει αναίσθητος στο κρεβάτι. Η 4χρονη τότε Paris άρχισε να φωνάζει «Boήθεια, ο μπαμπάς δεν ξυπνάει». Εκεί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του σωματοφύλακα, επενέβη ο ίδιος, του έκανε ανάνηψη και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

JACKSON 7

Αμέσως μετά το θάνατό του, ο γιατρός του προφυλακίστηκε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Αποφυλακίστηκε τον προηγούμενο Οκτώβριο και στην πρώτη του συνέντευξη δήλωσε ότι «Ο MJ σκότωσε τον MJ».

 Μichael Jackson: Ο Βασιλιάς της Pop

O Michael Jackson ήταν ένας ταλαντούχος ερμηνευτής, μουσικός, στιχουργός.  Ήταν ένας μοναδικός showman με ιδέες πολύ μπροστά από την εποχή του. Πολλές από τις ιδέες του θεωρούνται καινοτόμες ακόμα και σήμερα.

JACKSON BAD

Όταν όλα τα αστέρια της μουσικής έκαναν απλά ένα videoclip, ο Michael Jackson προσλάμβανε τους καλύτερους σκηνοθέτες και δημιουργούς της μεγάλης οθόνης και έφτιαχνε ταινίες μικρού μήκους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το «Thriller»;

Και ο δίσκος «Thriller» έσπασε τα ρεκόρ όλων των εποχών, αφού έχει περισσότερα από 51 εκατομμύρια πωλήσεις  σε όλο τον κόσμο! Και αυτά είναι μόνο οι επιβεβαιωμένες πωλήσεις. Τα στοιχεία δείχνου ότι ο συγκεκριμένος δίσκος πούλησε περισσότερο από 100 εκατ. αντίτυπα!

Michael Jackson.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ούτε ο ίδιος ο Jackson δεν κατάφερε να σπάσει αυτό το ρεκόρ, αφού κανένας από τους υπόλοιπους δίσκους τους δεν πούλησε τόσο πολύ.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την κίνηση «moonwalk»; Και μπορεί να το έχουν αντιγράψει εκατομμύρια φορές αλλά κανένας δεν το κάνει σαν τον Jackson.

Και δεν ήταν μόνο αυτά! Ο Michael  Jackson δημιούργησε μια μουσική ταυτότητα, η οποία ενέπνευσε πολλούς τραγουδιστές…

Πρωτοπόρος στον ήχο και στην κίνηση, ο Jacko δημιούργησε τραγούδια που πέρασαν στην μουσική ιστορία.

JACKSON MOONWALK

Από τη στιγμή που εγκατέλειψε τους «Jackson 5», το οικογενειακό συγκρότημα, άρχισε να διαγράφει μια λαμπερή πορεία και έγινε το ίνδαλμα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το 1989, η καλή του φίλη Elizabeth Taylor, προσφωνώντας τον για να του παραδώσει ένα βραβείο, είπε: « Michael Jackson, ο αληθινός βασιλιας της pop, της rock και της soul».

Και όλα αυτά τα κατάφερε ένας ιδιοφυής άνθρωπος, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε : «Δεν μου αρέσει η pop μουσική».

 

  Δύο γάμοι, τρία παιδιά και οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

JACKSON & ROWE

 Η σεξουαλική ταυτότητα του Michael Jackson ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα μεγάλο μυστήριο.

Οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών μέσα στη Neverland, τον οδήγησαν δύο φορές στο δικαστήριο. Η τελευταία δικαστική περιπέτεια σημειώθηκε το 2005, όπου και αθωώθηκε. Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα, υπάρχει ένας νεαρός άνδρας, χορογράφος, που ισχυρίζεται ότι όταν ήταν παιδί, είχε φιλοξενηθεί στη Neverland και είχε υποστεί σεξουαλική παρενόχληση! Μόνο που σήμερα, δεν έχει τον MJ απέναντί του για να αντικρούσει τις κατηγορίες.

450549a

Ο Βασιλιάς της pop έκανε δύο γάμους, οι οποίοι άφησαν και έκπληκτο το κοινό του. O πρώτος του γάμος ήταν με την κόρη του Βασιλιά του Rock n’ roll, Lisa Marie Presley, τον Μάιο του 1994. Η αλήθεια είναι ότι ο γάμος αυτός δεν έπεισε κανέναν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και των δύο. H Lisa Marie, μάλιστα, είχε πρωταγωνιστήσει και στο videoclip για το τραγούδι «You are not alone».

Ο γάμος έληξε άδοξα τον Ιανουάριο του 1996. Ο Michael Jackson, λίγους μήνες αργότερα παντρεύεται με την νοσοκόμα Debbie Rowe και αποκτούν δύο παιδιά, τον Prince και την Paris. H κοινή τους ζωή συνεχίζεται μέχρι και τον Οκρώβριο του 1999. Η Debbie Rowe εξαφανίζεται από το προσκήνιο και ο Jackson αναλαμβάνει την πλήρη κηδεμονία των παιδιών.

Όσο για τον τελευταίο του γιο, τον 12χρονο σήμερα Blanket, ο βασιλιάς της Pop δεν αποκάλυψε ποτέ την ταυτότητα της μητέρας.

JACKSON & ROEW2

 Ο εκκεντρικός Michael Jackson

O Michael Jackson, όπως όλοι οι διάσημοι αυτού του πλανήτη είχε τις ιδιαιτερότητές του και έκανε πολλά πράγματα τα οποία θεωρήθηκαν εκκεντρικά και πολλές φορές είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, όπως τότε που ανάγκαζε τα παιδιά του να κυκλοφορούν με μαντήλες και να καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπό τους, για να μην καταγράφονται από τους φωτογραφικούς φακούς και τις τηλεοπτικές κάμερες.

Τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο, ύστερα από απαίτησή του. Δεν ήθελε να βγαίνουν από το σπίτι. Γι΄αυτό ακριβώς το λόγο, έφερνε τους δασκάλους στο σπίτι.

Ήθελε να υπάρχει μια ορισμένη θερμοκρασία στο σπίτι, την οποία ρύθμιζε με ένα ειδικό σύστημα.

JACKSON MPOYRGA PAIDIA

Για να ψωνίσουν τα παιδιά ό, τι ήθελαν, έκλεινε τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα και πήγαιναν μετά τα μεσάνυχτα.

Λέγεται, ότι όταν τα παιδιά ήταν μικρά και έπαιζαν με τα παιχνίδια τους, ο Michael Jackson, κάθε βράδυ τα έβαζε σε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και τα πέταγε, επειδή είχαν μικρόβια. Αυτό, ίσως και να ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας αλλά τίποτα δεν είναι απίθανο στην περίπτωσή του.

 Ο Michael Jackson και οι αριθμοί

 Από την ημέρα του θανάτου μέχρι και σήμερα έχει κερδίσει 697 εκατ. δολάρια

Έχει ψηφιστεί στην 35η θέση με τους καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών από το περιοδικό Rolling Stone

Έχει πουλήσει 750 εκατ. δίσκους

Έχει μπει 10 φορές στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guiness

Τρια δισεκατομμύρια  τηλεθεατές παρακολούθησαν την κηδεία του στις 7 Ιουλίου 2009

JACKSON 1

Μέχρι και το 2011 ήταν ο μόνος καλλιτέχνης στην ιστορία που είχε 5 τραγούδια στον Νο1 των Billboards της Αμερικής από έναν δίσκο και αυτός δεν ήταν άλλος από τον δίσκο «BAD»

 

Σε μια χρονιά κέρδισε 8 Grammy. Τα album «Βad» και «Dangerous» πούλησαν το καθένα περισσότερα από 20 εκατ. αντίτυπα.

Το album « History: Past, Present, Future-  Βοοk I» πούλησε περισσότερα από 16 εκατ. αντίτυπα. Μέχρι αυτή τη στιγμή καμιά συλλογή δεν έχει ξεπεράσει το νούμερο αυτό

  Ο Μichael Jackson και ο Peter Pan

JACKSON 4

 O Michael Jackson μέχρι και το τέλος της ζωής του έμεινε ένα παιδί. Ήταν το παιδί εκείνο που δεν έζησε παιδικά χρόνια γιατί δούλευε και ζήλευε όταν έβλεπε τα παιδιά της γειτονιάς να παίζουν ανέμελα. Ήταν το παιδί εκείνο που είχε έναν βάναυσο πατέρα, ο οποίος τον χτυπούσε όπως εκμυστηρεύτηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ήταν το παιδί εκείνο που από νέγρος έγινε πιο λευκός και από τους λευκούς και όταν τον ρωτούσαν, με μια απίστευτη αθωότητα έλεγε ότι έπασχε από μια σπάνια ασθένεια του δέρματος.

JACKSON 6

Ήταν το παιδί εκείνο, που παρά την φήμη και την δόξα του, παρά το ενθουσιώδες και φανατικό κοινό του, παρά τις επιτυχίες και τις συλλογές από βραβεία, παραδεχόταν στις συνεντεύξεις του ότι «Πάντα στην καρδιά μου θα είμαι ο Peter Pan».

Ήταν το παιδί εκείνο που έπρεπε να πατήσει στη δεκαετία των τριάντα για να στολίσει χριστουγεννιάτικο δέντρο! Και αυτό ήταν έκπληξη από την φίλη του Liz Tayor…

JACKSON ON STAGE

Πριν από πέντε χρόνια ο Βασιλιάς της Pop «έφυγε» κυνηγημένος από τους εφιάλτες και τα πάθη του. Άφησε, όμως, πίσω ένα τεράστιο μουσικό κληροδότημα που αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς! Άλλωστε, ποιος νεκρός δίνει show και κυκλοφορεί νέο άλμπουμ;  Μόνο ο Michael Jackson το κατάφερε!