Είναι αντισυμβατικός, έχει τις δικές του απόψεις και δε φοβάται να πει ελεύθερα τη γνώμη του όταν του ζητηθεί. Ο γνωστός ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του μεταξύ άλλων είπε ξεκάθαρα τη γνώμη του, για το πώς θα του φαινόταν αν ένα γκέι ζευγάρι ήθελε να υιοθετήσει ένα παιδί.

«Είμαι υπέρ. Δεν το θεωρώ σκανδαλώδες. Πιο σκανδαλώδες μου φαίνεται ένας γκέι άντρας που κάνει παιδιά και τα παρατάει, παρά ο συνειδητοποιημένος γκέι που θέλει να υιοθετήσει ένα παιδί. Του ρίχνω τον απόλυτο ψόγο. Όφειλε να ξέρει. Εκεί είναι η στιγμή που φέρνεις τα παιδιά σε τρομερή αμηχανία.», δήλωσε ο Ρένος Χαραλαμπίδης στο “Down Town Κύπρου”.

Όσο για όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στο παιδί, ο ηθοποιός  είπε χαρακτηριστικά: «Συγγνώμη ρε φίλε, όταν έχεις μια γυναίκα και ένα παιδί, χωρίζεις, μπαίνει ένας άλλος άνθρωπος στη μέση και το παιδί αναρωτιέται: «τώρα τι είναι αυτό;», αυτό είναι καλή εικόνα; Στο γκέι ζευγάρι, το παιδί θα καταλάβει όταν ωριμάσει, όχι όταν είναι 5 χρόνων. Και δεν είναι απαραίτητο να είναι και οι δύο μπαμπάδες. Στη λέξη θα κολλήσουμε; Ένας είναι ο μπαμπάς και ο άλλος είναι ο φίλος του μπαμπά. Αν ήμουν γκέι και ήθελα να υιοθετήσω ένα παιδί, θα υιοθετούσα ένα μαυράκι, για να είμαστε ξεκάθαροι. Ένα ζευγάρι γκέι θα μπορούσε να υιοθετήσει ένα ανάπηρο παιδί και μετά έλα να μου πεις ποια θα είναι η κόλαση: το να μεγαλώσει αυτό το παιδί σε ένα ορφανοτροφείο ή με δύο μπαμπάδες»;

renosx