Ο Παντελής Παντελίδης όπως φαίνεται έχει μπει “στο μάτι” πολλών εκπροσώπων της showbiz. Η επιτυχία του και το γεγονός ότι έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές πριν ακόμα καλά-καλά εμφανιστεί, έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. Μάλιστα στο πέμπτο live του “YFSF” ο Τάκης Ζαχαράτος δε δίστασε να πετάξει τα “καρφιά” του στον τραγουδιστή, με αφορμή τη μεταμφίεση του Λευτέρη Ελευθερίου σε Παντελίδη.

Ο Κωνσταντίνος Γαλανός μιλώντας στο tralala  μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ρωτάνε όλο τον κόσμο, όλοι για τον Παντελίδη. Ακόμα και ο πρωθυπουργός έχει ερωτηθεί. Είναι γελοίο για παράδειγμα να ρωτάς τον Σφακιανάκη πως του φαίνεται ο Παντελής που μοιάζει στη φωνή του! Τον Παντελή Παντελίδη κάποιοι τον κράζουν, κάποιοι τον επαινούν, αλλά εγώ θεωρώ πως ο άνθρωπος σίγουρα έγραψε τραγούδια. Μην λέμε βλακείες. Έγραψε τραγουδάρες και το τραγούδι είναι το παν για έναν τραγουδιστή. Υπάρχουν τραγουδιστές που τους φωτογραφίζεις με «γκόμενες» και πολλά ακόμα για να κερδίσουν δημοσιότητα αλλά το τραγούδι είναι που θα κάνει τη δουλειά στο μαγαζί και στον κόσμο. Το τραγούδι θέλεις να ακούσεις, όχι την γκόμενα του Παντελίδη. Η εμπορική αξία του Παντελίδη έρχεται και από τον τρόπο που τον προώθησαν, έβγαλαν την προσωπική του ζωή προς τα έξω και για ποια έγραψε τα τραγούδια. Αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι της εμπορικότητας. Όμως σίγουρα είναι φαινόμενο να κάνεις με το “Καλημέρα” 3 τραγούδια επιτυχίες και να είσαι εμπορικά Νο1 στην Ελλάδα και να γεμίζεις τα μαγαζιά, δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Να φοράω λαμέ και Dolce Cabana και το λαρύγγι μου να πετάει ό,τι να ‘ναι είναι καλύτερα; Δεν είναι έτσι. Τα έχουμε δει και αυτά στην Ελλάδα».

Ο Κωνσταντίνος Γαλανός

galanosdiskolies

Ο τραγουδιστής συνέχισε λέγοντας: «Όποιος κράζει τον Παντελίδη είναι σαν να κράζει τον κόσμο, διότι αυτός τον αποδέχτηκε και αυτός κάνει ουρές στα μαγαζιά για να τον δει. Μην κράζεις τον κόσμο γιατί είσαι βλάκας. Αν τον αποδέχεται ο κόσμος τι μπορούμε να πούμε εμείς; Εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο μουσικά για τον Παντελίδη, μπορώ να σου πω λοιπόν πως ο Παντελής τον βρήκε τον στίχο και τον είπε με πρωτότυπο τρόπο. Τον Παντελίδη τον άκουσα πρώτη φορά πολύ πριν σκάσει γιατί είχε τύχει η ομάδα που έτρεχε τα δικά μου live να τρέχει και τα δικά του. Μου μίλησαν γι’ αυτόν λοιπόν όταν πρωτοανέβασε τραγούδια στο youtube. Με το που μπήκα και άκουσα τα τραγούδια του κατευθείαν είπα πως αν βγουν προς τα έξω θα κάνουν επιτυχία. Το ήξερα και τελικά έγινε πιο γρήγορα απ’ ότι πίστευα. Μπήκα φαντάρος και με το που βγήκα ήταν το πρώτο όνομα στην Ελλάδα. Απίστευτο, μέσα σε λίγους μήνες».