Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στο Ηρώδειο τον «Ντον Τζοβάννι» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, μία από τις σημαντικότερες και δημοφιλέστερες όπερες, κορυφή του μελοδραματικού ρεπερτορίου, σε σκηνοθεσία­ Γιάννη Χουβαρδά.

Χθες ήταν η πρεμιέρα του “Ντον Τζοβάννι” και πλήθος επωνύμων από τον χώρο του lifestyle και της πολιτικής σκηνής έδωσαν το “παρών”. Το govastileto.gr ήταν εκεί και τους απαθανάτισε όλους. Ανάμεσά τους οι: Εύα Νάθενα, Κάτια Δέδε,  Εβελίνα Παπαντωνίου,  Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Κώστας και Δάφνη Σημίτη, Ναταλία Τσαλίκη, Διονύσης Σαββόπουλος, Λένα Αρώνη, Γιάννα Αγγελοπούλου και άλλοι.

Το έργο αυτό του Μότσαρτ έχει εμπνεύσει φιλοσόφους όπως ο Κίρκεγκορ, συγγραφείς όπως ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σο και συνθέτες όπως ο Λιστ και είναι από τα πιο δημοφιλή και πολυπαιγμένα του οπερατικού ρεπερτορίου. Στην παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιάννης Χουβαρδάς, ενώ το καστ συμπληρώνεται από διαπρεπείς Έλληνες και ξένους μονωδούς σε δύο διανομές. Στο ρόλο του Ντον Τζοβάνι συναντάμε τον Φράνκο­ Πομπόνι και τον Διονύση Σούρμπη, ενώ την Ντόνα Άννα ερμηνεύουν η Μυρτώ Παπαθανασίου και η Φραντσέσκα Ντότο. Ντον Οτάβιο είναι ο Αντώνης Κορωναίος και ο Μούζα Νκούνα και διοικητής ο Δημήτρης Καβράκος και ο Τάσος Αποστόλου. Την ορχήστρα και τη χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός της Λουκάς Καρυτινός.

Δείτε φωτογραφίες:

[doptg id=”1636″]