Πλούσιο είναι το  καλλιτεχνικό πρόγραμμα στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής γι’αυτό το καλοκαίρι.

Στις 16/6 η Αγγελική Ιωννάτου και η Κατερίνα Φωτεινάκη μας δίνουν δικές τους εξόχως ποιητικές μουσικές ενώ το επόμενο βράδυ (17/6 ) ο Theodore φτιάχνει ένα ιδιαίτερο μουσικο/οπτικό περιβάλλον και ατμόσφαιρα παρουσιάζοντας τη διττή όψη των πραγμάτων. Στις 21/6 είναι, ως γνωστόν, η Γιορτή της Μουσικής και έτσι εδώ θα συναντήσουμε ένα ανάλογο event με δωρεάν είσοδο και την Camerata Junior, τη Big Band του Δήμου Αθηναίων και άλλα. Στις 23/6 ο συνθέτης Νίκος Πλατύραχος και η ορχήστρα του παίζουν τα «Άστεγα», συνδυάζοντας με μαεστρία δικές του μουσικές με γνωστά λαϊκά, ρεμπέτικα, κινηματογραφικά κ.ά. ερμηνευτές είναι η Ασπασία Στρατηγού και ο Κώστας Βασιλιάγκος. Στις 25/6 ο Δημήτρης Καλαντζής και το κουιντέτο του τζαζίζουν τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στο γνωστό project «Modes & Moods» που «δένει τη μουσική του Μίκη με αυτή του John Coltrane. Στις 27/6 ο Maraveyas Ilegal κάνει το δικό του «Weekend».

Ο Ιούλιος έχει επίσης ξεχωριστά ονόματα. Ξεκινάει (2/7 ) με την Κατερίνα Πολέμη και την Katerine Duska σε ένα «Moondance» φευγάτο πρόγραμμα. Συνεχίζει (4/7 ) πιο straight, ο Γιώργος Νταλάρας με «Ρεμπέτικο unplugged» καθώς και ο Μανώλης Φάμελλος (11/7 ) που κάνει με τη Nalyssa Green ένα «Παρ’ ολίγον κουαρτέτο». Στις 17/7 ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μας δίνει ένα εφ’ όλης της ύλης μουσικό του απάνθισμα και στις 18/7 έρχονται οι Swing Shoes με τη Sugahspank! για εκρηκτικό τζαζ / σόουλ / φανκ μείγμα. Στις 23/7 ο Μίνως Μάτσας βγαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή πλαισιωμένος από τις κυρίες Βελεσιώτου, Ζουγανέλη, Μπάμπαλη και τον κύριο Χαρούλη, ενώ στις 25/7 η Γλυκερία σε «Τραγούδια της αγάπης και της Μεσογείου» μας ετοιμάζει για διακοπές…

Επιστροφή τον Σεπτέμβριο, στις 5/9 με την «Αρμένικη βίζιτα» του Φοίβου Δεληβοριά και τους «Γήινους Άγγελους» της Athena στις 10/9. Ακολουθεί το σουίνγκ του Δώρου Δημοσθένους στις 16/9 όπως και αυτό της Μαριέττας Φαφούτη στις 19/9. Στις 20/9 έχουμε την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και στις 27/9 ο Μίλτος Πασχαλίδης κλείνει τα δρώμενα στον Κήπο με αυτούς που του λείπουν – και μας λείπουν – πιό πολύ. Και αυτοί είναι ο Άλκης Αλκαίος, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Μάριος Τόκας και ο Μάνος Ξυδούς.