Η γνωστή ηθοποιός που θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές, μέσα από τα social media αποφάσισε να κάνει τον προεκλογικό της αγώνα. Δείτε λοιπόν το μήνυμα που έγραψε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook.

«Αγαπητοί φίλοι με λένε Γουλιελμάκη Βασιλεία αλλά οι περισσότεροι με φωνάζετε και με ξέρετε ως Βάσω και πολλές φορές Βασούλα. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί φαίνεται πως σε κάποιους είμαι συμπαθείς από την μέχρι τώρα πορεία μου. Σκέφτηκα να γράψω δυο λόγια στο Internet και να επικοινωνήσω μαζί σας γιατί δυστυχώς για μένα που θέτω τον εαυτό μου στον πολιτικό στίβο δεν μου είναι εύκολο σχεδόν ντρέπομαι να μοιράζω τις κάρτες μου και να τρέχω από λαϊκή σε λαϊκή .Το έκανα όχι με μεγάλη επιτυχία. Δεν κατακρίνω όποιον το κάνει απλά αδυνατώ. Είμαι ηθοποιός ,συγγραφέας και πάνω απ’ ολα μητέρα. Η καταγωγή μου είναι από την Κρήτη αλλά μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Ένα νησί και μια πόλη που η παρουσία της θάλασσας είναι έντονη. Γι’ αυτό το λόγο επέλεξα εδώ και δέκα χρόνια να είμαι δημότης Γλυφάδας .Ήθελα να γεννήσω και να μεγαλώσω την κόρη μου σ’ ένα όμορφο περιβάλλον κοντά στη θάλασσα και μ’ ένα καλό καινούργιο, καθαρό σχολείο αφού η δυνατότητα για ιδιωτικό δεν υπήρχε. Η Γλυφάδα με απογοήτευσε αναρωτιόμουν γιατί ένας τόσο πλούσιος δήμος ευλογημένος και ζηλευτός δεν μου παρέχει απλά πράγματα, όπως ένα δημόσιο νηπιακό σταθμό που να μπορώ να αφήνω το παιδί μου με ασφάλεια, σ’ ένα κτίριο που να έχει τις προϋποθέσεις, να μην περιμένω λόγο εισοδήματος που ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο των άλλων αν θα καλυφθούν οι θέσεις ώστε να με ειδοποιήσουν να πάω. Γιατί να βγαίνω βόλτα με το καροτσάκι της μικρής ή μόνη μου για περπάτημα και να πέφτω σε λακκούβες, κακοτεχνίες, κακοφωτισμένους δρόμους, να έχω την συνοδεία αγνώστων περίεργων τύπων ή κάποιο αγριεμένο κακόμοιρο αδέσποτο; Γιατί να μην υπάρχει ένας ναυαγοσώστης παρά η καρέκλα του άδεια να ατενίζει τον ορίζοντα .Γιατί να μην μπορείς να κάνεις ένα ντους για να ξεβγάλεις το αλάτι και όχι μόνο από πάνω σου; Γιατί να μην υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων παρά μόνο σε μακρινή ακτίνα ώστε κι’ αυτοί που δεν έχουν εκπαιδευτεί να σβήνουν τις γόπες τους μέσα σε ειδικά δοχεία; Γιατί να πρέπει να λέω ότι ανήκω σε κάποιον άλλο δήμο για να μπορέσει η κόρη μου να κάνει δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής, ιστιοπλοΐας, ξένων γλωσσών, μουσικής, χορού; Τα τελευταία τριάμισι χρόνια έχω δει να γίνονται πράγματα που άλλοτε με αγανακτούσαν και άρχισα να αναρωτιέμαι. Βρε τι πάθανε; Έγινε δρόμος που όταν έβρεχε έπρεπε να αφήσεις το αυτοκίνητο και να πάρεις βάρκα αν διέθετες για να περάσεις; Μπα έφτιαξαν την παιδική χαρά που ήταν ξέφραγο αμπέλι και αυτοεξοριζόσουν σε άλλους δήμους και άλλες παιδικές χαρές πιο ασφαλείς και πιο καθαρές; Βρε φωτίστηκε ο δρόμος που δεν έβλεπες αν κάποιος πεζός περπατάει σ’ αυτόν παρά μόνο αν φορούσε κάποιο ανοιχτόχρωμο ρούχο μπορούσες να αποφύγεις να μην τον πατήσεις;» έγραψε.

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Γι’ αυτά τα μικρά αλλά τόσο σημαντικά για κάποιον που ζει καθημερινά στον δήμο της Γλυφάδας αποφάσισα να κατέβω για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές. Είμαι μακριά από κόμματα, σχήματα, παρατάξεις ή όπως αλλιώς τα λένε. Θέλω να βοηθήσω με την εμπειρία μου την διάθεση μου για δουλειά να γίνουν πράγματα στο δήμο μας όπως τα είχα ονειρευτεί με το μωρό ακόμα στην κοιλιά μου. Ονειρεύομαι ένα δήμο με αξιοκρατία με πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές παροχές εκδηλώσεις και προγράμματα που να βοηθούν τις αδύναμες οικογένειες που μέσα σ’ αυτές ανήκω και εγώ. Με αισθητική και καλή διαχείριση να αξιοποιηθεί κάθε γωνιά της όμορφης Γλυφάδας μας ,όπως η παραλία το βουνό με χώρους αναψυχής η να περπατάς, να τρέχεις ,με το καρότσι η το ποδήλατο χωρίς το φόβο των αυτοκινήτων. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Έχω μάθει στη ζωή μου να παλεύω και να βάζω στόχους, τίποτα δεν σου χαρίζεται θα ήθελα πολύ να με βοηθήσετε να κερδίσω το στοίχημα μου να ακουστώ να γίνει το όνειρο μου, το όνειρο όλων μας πραγματικότητα».

vasog