Η 30χρονη ηθοποιός του Χόλυγουντ με καταγωγή από την Ουκρανία, έφυγε από τη χώρα της όταν ήταν μόλις επτά ετών.

Ο λόγος για την Mila Kunis, η οποία ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον 36χρονο Ashton Kutcher. Η διάσημη ηθοποιός δέχτηκε λεκτική αντισημιτική επίθεση στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν ένας Ουκρανός πολιτικός, την αποκάλεσε μέσω Facebook… «βρωμο-Εβραία».

Η Mila Kunis

milak

Ο λόγος για τον Igor Miroshnichenko, έναν από τους ηγέτες του ακροδεξιού κόμματος «Σβομπόντα»,  ο οποίος σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό, είπε πως η Mila δεν είναι πραγματική Ουκρανή, αλλά μια «zhydovka», δηλαδή «βρωμο-Εβραία».

Παρά το γεγονός ότι αυτό συνέβη στα τέλη Δεκέμβρη (όταν ξεκίνησαν οι ταραχές στην Ουκρανία που οδήγησαν στην έξοδο του Γιανουκόβιτς από τη χώρα), με τις σημερινές εξελίξεις, αποκτά πλέον άλλο νόημα. Τότε, το γεγονός το είχε καταδικάσει η εβραϊκή οργάνωση της Ουκρανίας ενώ το Simon Wiesenthal Center στο Λος Αντζελες έκανε λόγο για «απαρέδεκτη βρισιά, την οποία χρησιμοποιούσαν οι Ναζί και οι συνεργάτες τους για τους Εβραίους πριν τους οδηγήσουν στον θάνατο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης».
mila2