Ο ανερχόμενος και ταλαντούχος τραγουδιστής, Κωσταντίνος Γαλανός μίλησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για το ξεκίνημά του στο τραγούδι, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, τη συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά και τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε στη ζωή του η Νατάσα Θεοδωρίδου.

«Ξεκίνησα όταν ήμουν 11 ετών. Το ντεμπούτο μου το έκανα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Με είχαν επιλέξει ανάμεσα σε πολλά παιδάκια για να παίξω στη Μελωδία Της Ευτυχίας, όταν ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια, αυτό ήταν άσχετο με τη μετέπειτα πορεία μου, αλλά η εμπειρία ήταν μοναδική» θυμήθηκε ο νεαρός τραγουδιστής, ενώ συμπλήρωσε: «Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε ένα “κωλάδικο” στον Βαρδάρη, όπου ξεκίνησα παίζοντας κιθάρα. Ήμουν ακόμη μαθητής λυκείου, αλλά ήθελα απεγνωσμένα να τραγουδήσω. Ζήτησα από έναν φίλο που ήταν τραγουδιστής να μου βρει δουλειά και εκείνος μου είπε για ένα μαγαζί στον Βαρδάρη που ζητούσε κιθαρίστα. Χωρίς δεύτερη σκέψη πήγα. Δεν θα ξεχάσω ότι με είχαν βάλει να τραγουδάω σε ένα πατάρι […] Η αλήθεια είναι πως οι κοπέλες που δούλευαν εκεί έκαναν και κονσομασιόν. Να μην τα πολυλογώ, ο τραγουδιστής που είχαν έπινε πολύ και το βράδυ οι μπράβοι του μαγαζιού τον έκαναν τόπι στο ξύλο. Μια μέρα δεν εμφανίστηκε και έτσι το αφεντικό μου ζήτησε να τραγουδήσω. Θυμάμαι πως το πρώτο τραγούδι που είπα ήταν το “Φτάνει Που Κλαίμε” του Κότσιρα. Άστοχο για την περίσταση».

Για τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε λόγω της δουλειάς του, ο Κωνσταντίνος Γαλανός δήλωσε: «Πέρασα από σκληρή επαρχία. Τραγούδησα στα χειρότερα μαγαζιά. Μέχρι και σε πιατάδικα. Δεν θα ξεχάσω όταν το 2004, τραγουδούσα σε ένα μαγαζί στην Κομοτηνή και μου ήρθε ένα πιάτο στο κεφάλι. Αυτό που έζησα δεν περιγράφεται», ενώ δεν δίστασε να παραδεχτεί πως έμεινε άστεγος λόγω ανεργίας: «Κάποια στιγμή τραγουδούσα σε ένα μικρό μαγαζί στη Θεσσαλονίκη. Τότε με άκουσε ο επιχειρηματίας που έχει το Posidonio και με πήρε στο σχήμα με τον Νίκο Βέρτη. Εκεί έμεινα και την επόμενη χρονιά με τον Νίκο Κουρκούλη. Σιγα σιγά ο κόσμος άρχισε να με γνωρίζει και αγάπησε το πρώτο μου τραγούδι. […] Ωστόσο η ζωή έχει πολλές ανατροπές και μας παίζει παιχνίδια που δεν φανταζόμαστε. Έτσι, ήρθε η εποχή που έμεινα για πρώτη φορά χωρίς δουλειά. Αναγκάστηκα να αφήσω το σπίτι που νοίκιαζα γιατί δεν είχα να το πληρώσω και επειδή έκανα κάποια extra στην επαρχία, έμενα είτε στα ξενοδοχεία που μου πλήρωναν οι επιχειρηματίες, είτε στο αυτοκίνητο. Είναι τρομερή εμπειρία να μην έχεις στέγη. Πέρασα δύσκολα. Υπήρχαν μέρες που είχα χρήματα μόνο για μια τυρόπιτα και ένα μπουκάλι νερό, αλλά τώρα που έχει περάσει όλο αυτό διαπιστώνω πως έγινα πιο δυνατός».

galanosdiskolies

Μάλιστα, ο ίδιος παραδέχτηκε πως δεν ήταν μικρό το χρονικό διάστημα που έμεινε στην παραπάνω κατάσταση, ενώ αποκάλυψε πώς συνετέλεσε η Νατάσα Θεοδωρίδου στο να επιστρέψει εκείνος στο τραγούδι: «Έμεινα έτσι σχεδόν ένα χρόνο. Όταν δεν είχα δουλειά στην επαρχία, δούλευα σερβιτόρος στο μαγαζί ενός φίλου. Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά της ζωής μου, αλλά τελικά πάντα μετά τον πάτο σηκώνεσαι. Έτυχε να με ακούσει η Νατάσα Θεοδωρίδου. Σε αυτή οφείλω το ότι μπόρεσα να βγω από την κατάσταση που ήμουν. Με πίστεψε και με πήρε μαζί της σε ένα μαγαζί όπου εμφανιζόταν τότε. Ακόμα της είμαι ευγνώμων. Τότε άλλαξε η ζωή μου. Σαν κάποιος να κίνησε τα νήματα».