Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο πολύ γνωστός και επιτυχημένος ηθοποιός της τηλεοπτικής σειράς «Μπρούσκο».

Αληθεύει τελικά ο «αστικός μύθος» που λέει πως είδατε τη Sophia Loren μισόγυμνη;

Γύριζα μια ταινία στο Λονδίνο και είχα ακούσει ότι στο Pinewood, το μεγαλύτερο στούντιο του Λονδίνου -εκεί όπου γυρίστηκαν τα Κανόνια του Ναβαρόνε, ο James Bond κ.ά.- θα έκανε μια ταινία η Λόρεν.
Και πήγατε; 
Δεν μπορούσα να μην πάω! Τη θαύμαζα πάντα. Εκείνη τη μέρα είχε μια σκηνή σε μια μπανιέρα. Ήταν καλυμμένη με αφρόλουτρο, εγώ στεκόμουν λίγο παραπέρα και κάποια στιγμή τη βλέπω να σηκώνεται. Σηκωνόταν, σηκωνόταν, σηκωνόταν… Αυτό το κορμί ήταν ατελείωτο! Η επιθυμία μου ήταν να δω αυτήν και τη Lollobrigida.

Με τη Lollobrigida ήσασταν πιο τυχερός μιας και παίξατε μαζί της.
Η ατζέντης μου, μου έκλεισε μια δουλειά στη Μαγιόρκα, σε μια ταινία όπου θα πρωταγωνιστούσε ο Connery, στην πρώτη του ταινία μετά τον James Bond.

Ο δικός σας ρόλος ποιος ήταν; 
Ήθελαν έναν μπάρμαν για μια σκηνή, για να πει 4 κουβέντες. Μου είπε λοιπόν η ατζέντισσά μου ότι στην ίδια ταινία θα έπαιζε και η Lollobrigida. Μόλις άκουσα το όνομά της είπα ότι δεν θέλω καν χρήματα! Τη λάτρευα. Ήμουν 7 μέρες εκεί και πέρασα απίθανα.

Γιατί ένας ηθοποιός με τέτοιες συνεργασίες και προοπτικές καριέρας επέλεξε να επιστρέψει σε μια χώρα όπου ουσιαστικά κινηματογράφος ακόμα δεν υπάρχει ενώ η τηλεόραση ήταν στα σπάργανα; 
Στην Αγγλία ήμουν παντρεμένος αλλά χώρισα. Το πήρα κατάκαρδα. Είχα τελειώσει τότε τη σειρά «Ο Άγιος» με τον Roger Moore, είχα αγοράσει ένα αυτοκίνητο σπορ, έφυγα για Ελλάδα, γνώρισα 2 Κύπριους και αποφάσισα να έρθω ύστερα από πολλά χρόνια.

Είχατε φύγει μικρός από την Κύπρο;
Στα 7 μου φύγαμε οικογενειακώς. Επέστρεψα λοιπόν, πήγα στο Βαρώσι και είδα μια καταπληκτική πόλη. Γυμνόστηθες στην παραλία, ωραία ξενοδοχεία, ωραία μαγαζιά. Τότε έμενα με τη θεία μου στη Λεμεσό και με ζήτησαν από το ΡΙΚ να πάω για μια σειρά. Ούτε που ήξερα τι ήταν το ΡΙΚ ή πού ήταν. Πηγαίνοντας μου έκαναν πρόταση για το πρώτο Πανελλήνιο σίριαλ, για 6 επεισόδια. Επειδή θα ήμουν Κύπρο για τόσο διάστημα δέχτηκα. Τα 6 επεισόδια έγιναν 12, τα 12 έγιναν 18, τα 18…  21. Έτσι πέρασαν 6 μήνες.

Και το Λονδίνο; 
Η ατζέντισσα μου φώναζε να επιστρέψω. Το ίδιο και ο πατέρας μου. Μου άρεσε όμως εδώ. Από οικονομικής πλευράς, σίγουρα δεν ήταν το ίδιο, εκεί έβγαζα πολλά λεφτά.

Όλα αυτά αποκάλυψε ο Γιώργος Ζένιος στο περιοδικό Omikron!