Ο εισαγγελέας στη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους για την δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ αμφισβήτησε σήμερα τα τεστ τα οποία διεξήγαγε ο εγκληματολόγος της υπεράσπισης, Ρότζερ Ντίξον, τα οποία φαίνεται να δικαιώνουν ισχυρισμούς του Νοτιοαφρικανού αθλητή. Η ετυμηγορία του Ντίξον περί συνεχόμενων πυροβολισμών μέσω των οποίων η Ρίβα Στέενκαμπ έχασε την ζωή της αντικρούει την βαλλιστική εξέταση της αστυνομίας.
Ο Πιστόριους αρνείται ότι είχε σκοπό να σκοτώσει την σύντροφό του ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, τον Φεβρουάριο του 2013 και ισχυρίζεται ότι θεώρησε από λάθος πως στο σπίτι του είχε εισβάλει διαρρήκτης. Η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι ο παραολυμπιονίκης σκότωσε την 29χρονη Ρίβα, μοντέλο και απόφοιτο νομικής, λόγω καυγά τον οποίο είχαν νωρίτερα ως ζευγάρι.

Ο εισαγγελέας, Τζέρι Νελ, προσπάθησε να εγείρει αμφιβολίες για την αξιοπιστία και την ειδίκευση του κ. Ντίξον ως εγκληματολόγου. Πρόκειται για γεωλόγο, λέκτορα σε πανεπιστήμιο, ο οποίος εργαζόταν ως επικεφαλής ανάλυσης υλικών σε εγκληματολογικό εργαστήριο της αστυνομίας στην Πρετόρια για 18 χρόνια μέχρι το 2012 και ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν είναι ειδικός στις βαλλιστικές εξετάσεις. Η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους, μετά την σημερινή διαδικασία, θα συνεχιστεί στις 5 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη στιγμή που στην αίθουσα του δικαστηρίου προβλήθηκε η εικόνα του γεμάτου αίματα μπάνιου αμέσως μετά τον τραγικό χαμό της κοπέλας, ο παραολυμπιονίκης έκλεισε τα μάτια του και τα αφτιά του, όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει σχεδόν σε όλες τις ημέρες της δίκης.

In despair: Oscar Pistorius holds his head in his hands as the court is shown a graphic image of the toilet where he shot Miss Steenkamp surrounded by a pool of the model's blood