Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη διανύει τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της και μιλά για την όμορφη περίοδο που διανύει, τις δυσκολίες του παρελθόντος και την σχέση της με τον σύζυγό της, στο περιοδικό People.

Πόσο μηνών είσαι; Είμαι στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης, τέλη Ιουλίου υπολογίζω να γεννήσω. Ήθελα να ανακοινώσω πως είμαι έγκυος μέσα από το blog μου και βέβαια είμαι σίγουρη ότι το μωρό είναι καλά. Θέλαμε πολύ δεύτερο παιδί με τον Δημήτρη. Ήμασταν τυχεροί γιατί και με τη μικρή μου και με αυτό δεν είχα δυσκολία στο να μείνω έγκυος. Απλά το καλοκαίρι είχα μια αποβολή και είχα λιγάκι αγχωθεί.

Επέλεξες να αναφερθείς δημόσια σε πρόσφατη αποβολή που είχες. Απέβαλα τον Ιούλιο και μετά το καλοκαίρι ήθελα να προσπαθήσω πάλι να μείνω έγκυος. Αν και έγκυος, συνέχισα να θηλάζω,κάτι που σε κάποιες περιπτώσεις, όπως λένε πολλοί γιατροί, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εγκυμοσύνη. Συνήθως όμως δεν υπάρχει πρόβλημα. Ίσως η μικρή μου να αντιλήφθηκε ότι είναι διαφορετικό λόγω της δικής μου κούρασης και υπνηλίας και ήταν πάνω μου συνέχεια. Ήθελε να θηλάζει όλη τη μέρα και όλη τη νύχτα, ενώ δεν το είχε αυτό στα φυσιολογικά της. Σαν να είχε αισθανθεί κάτι και μου έλεγε «μαμά όχι ακόμη.» Είχα κουραστεί κι εγώ πολύ. Όλοι οι παράγοντες ίσως έφεραν αυτό το δυσάρεστο γεγονός της αποβολής. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια αυτό που ένιωσα όταν έχασα το μωρό. Απογοήτευση, ενοχές, αδικαιολόγητη ανακούφιση από την άλλη, στενοχώρια, άγχος αν θα μπορέσω να κάνω άλλα παιδιά, αν έχω κάποιο πρόβλημα. Όταν απέβαλα, το έμβρυο ήταν έξι εβδομάδων, ευτυχώς μικρό. Είναι σύνηθες το να αντιδρά ένα παιδί στον ερχομό του δεύτερου και πολλά αντιδρούν πολύ χειρότερα.

Πώς έμαθες ότι είσαι και πάλι έγκυος; Πήγα στο γιατρό γιατί είχα καθυστέρηση, αλλά είχα ένα προαίσθημα, το ήξερα. Πήγα πολύ σίγουρη, του είπα πως ξέρω ότι είμαι σίγουρη, γιατί είναι πιθανό να μου ξανασυμβεί μια αποβολή. Δεν έχω νιώσει πιο δυσάρεστα από τις στιγμές που περίμενα να γίνει η απόξεση και να μου πάρουν το μωρό από τη στιγμή που μάθαμε ότι δεν χτυπούσε η καρδούλα του. Ένιωθα ότι είχα μέσα μου κάτι που έπρεπε να βγει. Επέλεξα συνειδητά να το μοιραστώ με τον κόσμο και να περάσω το θετικό μήνυμα πως μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα και δεν σημαίνει κάτι.

Μέχρι πόσων μηνών θήλαζες την κόρη σου; Τη θήλασα δύο χρόνια και δύο μήνες.

Στην πρώτη σου εγκυμοσύνη είχες πάρει συνολικά 13 κιλά. Πόσα έχεις πάρει μέχρι τώρα στην δεύτερη; Έχω πάρει τέσσερα κιλά. Δεν θα βάλω όριο στο πόσο θα φάω. Αν πεινάω, θα φάω.