Χθες φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο στην μεγάλη μας ηθοποιό Αντιγόνη Βαλάκου στο Νεκροταφείο της Νέας Φιλαδέλφειας. Το govastileto.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει το κλίμα αλλά και ποιοι αποχαιρέτησαν από κοντά την ηθοποιό. . Ανάμεσα σε αυτούς που τίμησαν τη μνήμη της ήταν η Γωγώ Μπρέμπου, η Ευαγγελία Μουμούρη, ο Μιχάλης Ρέππας, ο Δημήτρης Λιγνάδης, η Άννα Συνοδινού, η Άννα Φόνσου και πολλοί άλλοι.

Η αγαπητή Ελληνίδα ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή την Δευτέρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν για μία εβδομάδα.

Λίγα λόγια για την Αντιγόνη Βαλάκου
Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1930 και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Αθήνα σε ηλικία 16 ετών. Το πάθος της για την υποκριτική ήταν τόσο μεγάλο που κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων τάξεων του εξατάξιου Γυμνασίου, φοίτησε παράλληλα και στο Θεατρικό Σπουδαστήριο του Βασίλη Ρώτα. Ταυτόχρονα εμφανίζεται στη σκηνή με το θίασο του Ρεαλιστικού Θεάτρου του Αιμίλιου Βεάκη (1946) στο έργο «Νυφιάτικο τραγούδι» του Νότη Περγιάλη ως Τριανταφυλλιά. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το θίασο της Κατερίνας και αργότερα με το θίασο Μανωλίδου – Αρώνη – Χατζίσκου (1951 – 1952) όπου και διακρίθηκε ως ενζενί.
Ανάμεσα στις σπουδαιότερες ερμηνείες της ήταν αυτή της Οφηλίας στον ‘Αμλετ το 1955, της ‘Αννας Φρανκ που έγραψε ιστορία και της χάρισε το 1957 το θεατρικό έπαθλο «Μαρίκα Κοτοπούλη», της Ηλέκτρας σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου που ανέβηκε το 1972 και έκλεψε τις εντυπώσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, με πιο πρόσφατες την Ρόουζ στο ομώνυμο έργο του Μάρτιν Σέρμαν (2000) και την θρυλική Μαντάμ Φλο που υποδύθηκε στο Αγγέλων Βήμα (2011) υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Καραμίχου κι αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της.
Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία της Αντιγόνης Βαλάκου
[doptg id=”1000″]