Αίσθηση προκάλεσε στην κοινή γνώμη της Αυστραλίας η αυτοκτονία της Σάρλοτ Ντάουσον, γνωστής προσωπικότητας της αυστραλιανής τηλεόρασης και πρώην μοντέλο.

Η 47χρονη Ντάουσον, που έπασχε από κατάθλιψη, αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι της, στο Σίδνεϊ, η οποία έγινε γνωστή ως κριτής στον γνωστό reality, “Next Top Model” της Αυστραλίας.

Η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα της στο σπίτι της σε πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων και  λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι ύποπτο στις συνθήκες θανάτου της.

Την προηγουμένη ακριβώς μέρα είχε εμφανιστεί σε εννέα τηλεοπτικές εκπομπές και φαινόταν να είναι καλά. Σε μια από αυτές μάλιστα συζητούσε και για την τηλεοπτική σειρά «Sex & The City».

Η Ντόσον έδινε μάχη με την κατάθλιψη για δέκα χρόνια. Το 2012 έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά από συνεχείς παρενοχλήσεις που δεχόταν στον λογαριασμό της στο Twitter επειδή συμμετείχε σε εκστρατεία κατά του cyber bullying.

Από τα 16 της η Ντόσον εργάστηκε ως μοντέλο στην Ευρώπη και τη Νέα Υόρκη. Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αυστραλία όπου ξεκίνησε μια επιτυχημένη καριέρα στην τηλεόραση. Για έξι χρόνια ήταν κριτής στο «Next Top Model» της Αυστραλίας.

Παντρεύτηκε αλλά χώρισε όταν κυκλοφόρησαν βίντεο του τότε άντρα της να κάνει έρωτα με μια άγνωστη γυναίκα σε δημόσια τουαλέτα, ενώ παράλληλα έπαιρνε και ναρκωτικά.

fab9a0b8da550f68974d8fff278c6ebb