O Σταμάτης Γαρδέλης σε πρόσφατη συνέντευξή του κάνει μιλάει για την εικόνα που ο ίδιος επεδίωξε να έχει προς τον κόσμο αλλά και την ομοφυλοφιλία.

Επεδίωξε την εικόνα του καθωσπρέπει; «Μια μορφή καθωσπρεπισμού χρειάζεται. Κανείς δεν πρέπει να προσβάλλει την αισθητική κανενός. Πείτε με συντηρητικό, αλλά όταν βλέπω ζευγαράκια στον δρόμο να ερωτοτροπούν λες και είναι μόνα τους, μου έρχεται να κάνω εμετό», απαντά χαρακτηριστικά και συμπληρώνει, αναφορικά με το αν ανησύχησε μήπως σταματήσει να έχει πέραση στον κόσμο «Ήξερα που στόχευα. Άλλωστε με έχουν απορρίψει πολλές φορές στη ζωή μου και έχω συνηθίσει».

Ο γνωστός ηθοποιός εξηγεί στο περιοδικό Εγώ weekly ότι δεν τον φλέρταραν χυδαία άνδρες και τονίζει «Θα ακουστεί ανατρεπτικό, αλλά δεν πιστεύω στα αλήθεια ομοφυλοφιλικός έρωτας. Υπάρχουν ερωτικές παρεκτροπές. Για εμένα ο αληθινός έρωτας αναπτύσσεται μεταξύ αντίθετων φύλων. Το γεγονός ότι σήμερα προβάλλουμε τόσο έντονα την ομοφυλοφιλία σημαίνει ότι δεν έχουμε ξεπεράσει τις ενοχές μας».

Τέλος, ο Σταμάτης Γαρδέλης καταλήγει: «Δεν ξέφυγα. Κατά καιρούς είχα ακούσει διάφορα. Με ενοχλεί που προσπαθούμε να το παίξουμε προοδευτικοί ενώ δεν είμαστε», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν… γλίτωσε τις φήμες, που οργίαζαν, όταν έβγαινε έξω, διασκεδάζοντας με τον Κώστα Βουτσά και τον Γιάννη Δαλιανίδη.