Σχεδόν 20 ημέρες μετά τον θάνατο του διάσημου ηθοποιού  Philip Seymour Hoffman, η διαθήκη που είχε συντάξει πριν από 10 χρόνια και που είναι σε ισχύ, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στην διαθήκη δεν ορίζονται μόνο οι κληρονόμοι της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, αλλά γνωστοποιείται και η επιθυμία του για τον γιο του, Cooper.

Στην διαθήκη αναφέρει: «Είναι η δική μου δυνατή επιθυμία και δεν είμαι καθοδηγούμενος από κανέναν, ο γιος μου  Cooper Hoffman να μεγαλώσει στο Μανχάτταν της Νέας Υόρκης, στο Σικάγο ή στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια». Και συνεχίζει: « Αν ο γιος μου δεν μπορεί να μείνει σε μια από αυτές τις πόλεις, πρέπει να τις επισκέπτεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, για να μάθει την κούλτουρα, τις τέχνες και την αρχιτεκτονική τους».

Εκτός, όμως, από την επιθυμία του, υπάρχει και η περιουσία του, την οποία άφησε στην σύντροφό του Marianne O’ Donnel, με την οποία είχε τρία παιδιά: τον 10χρονο Cooper, την 7χρονη Tallulah και την 5χρονη Willa.

Ένα μέρος της περιουσίας του αφήνει στο γιο του, αλλά οι δύο κόρες του δεν αναφέρονται σε κανένα σημείο. Αυτό συνέβη, γιατί όταν ο Philip Syemour Hoffmam συνέταξε την διαθήκη του, δεν είχαν γεννηθεί ακόμα οι κόρες του.

Σύμφωνα, όμως, με τον ισχύοντα νόμο, κληρονόμοι είναι και τα άλλα δύο παιδιά του. Μέχρι αυτή τη στιγμή, κανένας, εκτός από τον δικηγόρο του, δεν γνωρίζει τα ποσά στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.