Τo «Cabaret» έρχεται στην Ελλάδα στις 4 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλεξάνδρας Τριάντη) σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου με τους Δημήτρη Λιγνάδη, Μαρία Ναυπλιώτου και Τάνια Τσανακλίδου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους!

Το Cabaret σφράγισε την ιστορία των μιούζικαλ, όχι μόνο στο χώρο του θεάτρου αλλά και του σινεμά, αφού η κινηματογραφική μεταφορά του από τον Μπομπ Φος το 1972, με τη Λάιζα Μινέλλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, απέσπασε 8 χρυσά αγαλματίδια κι έκανε το Cabaret πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο.

Το μιούζικαλ του Φρεντ Εμπ (στίχοι) και του Τζον Κάντερ (μουσική) ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϋ το 1966, έγινε τεράστια επιτυχία (8 Βραβεία Τόνυ), και από τότε έχει παρουσιαστεί αναρίθμητες φορές σε θέατρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναφέρουμε ενδεικτικά την εξαιρετικά επιτυχημένη μεταφορά του έργου από τον Σαμ Μέντες το 1993 στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου.

“Πάνω από δέκα χρόνια ονειρευόμουν να ανεβάσω το Cabaret. Σχεδόν δεν φανταζόμουν ότι θα ερχόταν η στιγμή να γίνει. Δεν έχω άγχος να συγκριθώ με όσους το έχουν ανεβάσει. Το στυλ μου είναι διαφορετικό. Η δική μου παράσταση δεν μπορεί να συγκριθεί με της Αλίκης, καθώς είχε την αισθητική της εποχής που την έκανε” τονίζει στο περιοδικό ΟΚ! ο Κωνσταντίνος Ρήγος.

“Γνωριζόμαστε από πολύ μικροί με τον Κωνσταντίνο, από τότε που ήμασταν και οι δύο χορευτές. Τον πιστεύω πάρα πολύ, δεν έχω καμία αμφιβολία όταν πρόκειται να συνεργαστώ μαζί του” αποκαλύπτει η Μαρία Ναυπλιώτη.

“Ένας από τους λόγους που είπα “ναι” είναι γιατί επιζητάω να μην ξεχνάω τον ρόλο μου: είμαι ένας ηθοποιός που σκηνοθετεί, όχι σκηνοθέτης που παίζει” παραδέχεται ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Η Τάνια Τσανακλίδου, που αποφάσισε να εγκαταλείψει για λίγο τη ζωή της στις Μηλιές Πηλίου και να επιστρέψει στα καλλιτεχνικά δρώμενα εξηγεί: “Ο ρόλος με “γραντζούνισε” και με διέγειρε να τον προσεγγίσω. Στο διάστημα που μεσολάβησε, έκλεινα το τηλέφωνο στο πρώτο λεπτό χωρίς να ακούσω τις προτάσεις που ήθελαν να μου κάνουν”.

“Η πιο ευτυχισμένη στιγμή είναι ότι συνεργάζομαι με την Τάνια Τσανακλίδου. Ήμασταν συμμαθητές από το πρώτο έτος της σχολής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης” εξηγεί ο Μιχάλης Μητρούσης.

Στη δεύτερη συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Ρήγο, μετά τα περσινά “Κόκκινα Φανάρια” στο Εθνικό Θέατρο ο Παναγιώτης Μπουγιούρης εξηγεί: “Υπάρχουν κοινά με τα Κόκκινα φανάρια, ως προς την ατμόσφαιρα, αλλά αυτοί οι ήρωες δεν είναι το ίδιο λαικοί, οπότε ήταν πιο κοντά στα δικά μου εκφραστικά μέσα”.

Στο μιούζικαλ επιστρέφει και η Νάντια Μπουλές, μετά την περσινή της εμφάνιση στο “Fame”. “Υποδύομαι τη φρόιλαΐν Κοστ, ένα κορίτσι που γίνεται πόρνη στην προσπάθειά του να επιβιώσει. Ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της ζωής, είναι ένας κόντρα ρόλος σε μένα. Στην αρχή δεν έβρισκα κοινό σημείο, αλλά στην πορεία έφυγαν οι αναστολές”.

Δείτε φωτογραφίες από τα παρασκήνια του μιούζικαλ Cabaret

[doptg id=”753″]