Σε έναν τυχαίο έλεγχο της Αστυνομίας, στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθη ο Πάνος Καλίδης για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Ο γνωστός τραγουδιστής κινούνταν με το όχημά του στην πλατεία Καραϊσκάκη, όταν ξαφνικά αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που είχαν στήσει μπλόκο θεώρησαν ύποπτο το αυτοκίνητό του και του έκαναν σήμα να σταματήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Espresso”.

Ο Πάνος Καλίδης υπάκουσε και ακινητοποίησε το όχημα…Αμέσως τα όργανα τον αναγνώρισαν, αλλά εκτελώντας το καθήκον τους, του ζήτησαν να κατέβει από το αυτοκίνητο και να τους δείξει τα απαραίτητα έγγραφα, όπως κι έγινε. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου εντοπίστηκε ένα πιστόλι 22 χιλιοστών. Το εύρημα, προκάλεσε έκπληξη στους αστυνομικούς, οι οποίοι ζήτησαν από τον τραγουδιστή να τους επιδείξει την άδεια οπλοφορίας-οπλοκατοχής που όφειλε να έχει…  Ο Πάνος Καλίδης τούς ενημέρωσε ότι δεν διαθέτει άδεια οπλοφορίας. Συνεπώς, το συγκεκριμένο πιστόλι το είχε αποκτήσει παράνομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Espresso” φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το είχε αποκτήσει για δική του προστασία, καθώς εργάζεται νύχτα και φοβάται μη πέσει θύμα κακοποιών. Οι άνδρες της Άμεσης Δράσης ενημέρωσαν για το περιστατικό το κέντρο και πέρασαν χειροπέδες στον Πάνο Καλίδη, ο οποίος δεν αντιστάθηκε.
Ο τραγουδιστής οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας-οπλοκατοχής.  Το πρωί του περασμένου Σαββάτου πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο προκειμένου να δικαστεί. Τελικά μέσω του συνηγόρου του, ζήτησε προθεσμία και αφέθηκε ελεύθερος, προκειμένου να προετοιμαστεί για τη δίκη.