Τις δύσκολες παιδικές αναμνήσεις μοιράζεται με το αναγνωστικό κοινό η σύζυγος πασίγνωστου Έλληνα πρωταγωνιστή η οποία μάλιστα δεν κρύβει και ότι μικρό παιδάκι ακόμα, είχε πέσει θύμα bullying στο σχολείο από τους συμμαθητές της.

Δεν είναι άλλη από την Ελπίδα Νίνου, σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη η οποία μεγάλωσε σε μία γειτονιά του Πειραιά, μόνο που εκεί της έκαναν δύσκολη τη ζωή οι συμμαθητές της. «Ήμουν σχεδόν δακτυλοδεικτούμενη στον Πειραιά» λέει η ίδια στο people.

Kαι συνεχίζει: «Σε μια λαϊκή γειτονιά, έκανα χορό, το κορμί μου είχε πάρει την αντίστοιχη στάση και δεν το έβλεπαν όλοι θετικά. Μου “την έλεγαν” ακόμη και κάποιοι καθηγητές μου. “Τι τα θες αυτά;” άκουγα συχνά. Συν όλα τα άλλα, ήμουν και αριστερόχειρας. Διέφερα και σε αυτό. Ντρεπόμουν, κοκκίνιζα, άκουγα πολύ, αλλά δεν μιλούσα πολύ. Ας μην ξεχνάμε ότι, εκείνα τα χρόνια, στις σχολές χορού πήγαιναν παιδιά από εύπορες οικογένειες. Υπέστην αυτό που σήμερα οι ψυχολόγοι ονομάζουν bullying. Και πολλά χρόνια αργότερα, κάποιες συμμαθήτριές μου μου ομολόγησαν ότι ζήλευαν και γι’ αυτό με έφερναν σε δύσκολη θέση».

elpidaninou