Με τα χειρότερα λόγια μιλούν τα βρετανικά μέσα για την ταινία “Diana”, μία μέρα μετά τη λαμπερή πρεμιέρα στο Λονδίνο, με πρωταγωνίστρια τη Naomi Watts.

H ταινία θέλει να φωτίσει τη σχέση της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Diana με τον Πακιστανό καρδιοχειρουργό Hasnat Khan, αλλά οι κριτικοί μιλούν για υποθέσεις, κουτσομπολιά και για μια ταινία που θα είναι:«επώδυνη για τους γιους της William και Harry».

Οι «The Times», για παράδειγμα, παινεύουν το παίξιμο της Naomi Watts, αλλά χαρακτηρίζουν την ταινία βάρβαρη και αδιάκριτη.

Η «The Guardian» από την άλλη είναι ιδιαίτερα σκληρή και κάνει λόγο για δεύτερο θάνατο της Diana: « Η άσχημη αλήθεια είναι ότι 16 χρόνια μετά από εκείνη την απαίσια μέρα, το 1997, η Diana έχει ακόμα έναν φριχτό θάνατο».

Από την άλλη, η ηθοποιός που ενσαρκώνει στη μεγάλη οθόνη την Πριγκίπισσα του Λαού, στη συνέντευξη που έδωσε το BBC πιστεύει ότι ο χειρισμός του θέματος έχει γίνει με μεγάλη ευαισθησία: «Εύχομαι τα παιδιά της Diana να δουν το έργο και να νιώσουν ότι το κάναμε με πολύ σεβασμό και ευαισθησία».