Ο διάσημος τραγουδιστής Eminem ανοίγει τα χαρτιά του και παραδέχεται την εξάρτησή του από τις ναρκωτικές ουσίες.

Ο διάσημος ράπερ, πρωταγωνιστεί μαζί με άλλους στο ντοκιμαντέρ «How To Make Money Selling Drugs» που σκηνοθέτησε ο Matthew Cooke και μας αποκαλύπτει πώς η κατάχρηση ουσιών λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή.

«Δεν ξέρω πότε ακριβώς άρχισε να είναι πρόβλημα. Θυμάμαι όμως να μου αρέσει όλο και περισσότερο» δηλώνει  ο ράπερ μεταξύ άλλων και συνεχίζει λέγοντας πως δεν ένιωθε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εξάρτησης καθώς δεν έπαιρνε κοκαΐνη ή ηρωίνη, αλλά ήταν εξαρτημένος από χάπια Vicodin, Valium και Xanax.

Όλη αυτή η χρήση των φαρμάκων τον οδήγησε ακόμα και ένα βήμα πριν τον θάνατο μετά από υπερβολική δόση. «Τα όργανά μου άρχισαν να σταματούν. Το συκώτι, τα νεφρά, όλα. Δεν πίστευαν ότι μπορεί να τα καταφέρω να ζήσω».

eminem

 

Ο Eminem κάποια στιγμή έφτασε να καταναλώνει 60 χάπια Valium και 30 Vicodin την ημέρα και ισχυρίζεται ότι γλύτωσε τη ζωή του για λίγα μόλις λεπτά: «Αν έφτανα στο νοσοκομείο 2 ώρες αργότερα, θα ήταν πολύ αργά. Το σώμα μου κατέρρεε. Το συκώτι μου, τα νεφρά, όλα μου τα όργανα σταματούσαν να λειτουργούν. Ακόμα και οι γιατροί δεν πίστευαν ότι θα τα κατάφερνα»

Το σοκ ήταν τέτοιο, που έχασε τον ύπνο του για περίπου 3 εβδομάδες ακόμα κι όταν έγινε καλά, αφού σκεφτόταν συνέχεια πόσο κοντά στο θάνατο έφτασε.

«Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι δεν είναι ανάγκη να παίρνεις κάτι για να νιώθεις ευτυχισμένος ή να λειτουργείς φυσιολογικά στη ζωή σου» λέει και η συμβουλή του γι’ αυτούς που έχουν παρόμοια θέματα, είναι σημαντική: «Πιστέψτε με η κατάσταση γίνεται καλύτερη, πιστέψτε με».

Το 2007 μάλιστα έφτασε να κινδυνεύσει σοβαρά από υπερβολική δόση μεθαδόνης. «Οι γιατροί μου είπανε ότι έχω κάνει το ισοδύναμο τεσσάρων τσαντών ηρωίνης».