Με απρόοπτα συνεχίστηκε η έκτη ημέρα της δίκης του παραολυμπιονίκη Oscar Pistorius, αφού ο κατηγορούμενος ακούγοντας την κατάθεση του γιατρού, που έκανε την νεκροψία στη σορό της Reeva Steenkamp, έκανε εμετό μέσα στην δικαστική αίθουσα.
Ο δικαστής έδωσε άδεια για ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης, κάτι, που όμως δεν φαίνεται να βοήθησε τον κατηγορούμενο.
Ο καθηγητής και γιατρός Gert Saayman προχώρησε σε λεπτομέρειες για τα θανάσιμα τραύματα που έφερε η Reeva Steenkamp στο σώμα της, λεπτομέρειες φρικιαστικές, που οδήγησαν τον «Blade Runner» σε κλάματα αρκετές φορές.
Οι ανταποκριτές των μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων, αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους, ότι κάθε φορά που ο γιατρός αποκάλυπτε ακόμη μια λεπτομέρεια, το σώμα του Pistorius τιναζόταν σαν να τον χτυπούσε ηλεκτρικό ρεύμα.
Σημειώνεται, ότι ο δικαστής, μετά από αίτημα του γιατρού Gert Saayman, απαγόρευσε την τηλεοπτική μετάδοση της κατάθεσης, καθώς και την αναπαραγωγή της από οποιοδήποτε μέσο, για να προστατεύσει την «αξιοπρέπεια της νεκρής», όπως χαρακτηριστικά είπε.
