Ύστερα από μακρόχρονη απουσία από τις κοσμικές εμφανίσεις κι έχοντας αφήσει πολλά ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της υγείας της, η Ειρήνη Παππά έκανε με… επεισοδιακό τρόπο την επανεμφάνισή της. Η διεθνούς φήμης ηθοποιός πήγε το μεσημέρι της Τρίτης για φαγητό σε γνωστή ταβέρνα κάτω από την Ακρόπολη, όπου συχνάζει εδώ και χρόνια, κι ένιωσε έντονη αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο. Η ηθοποιός ωστόσο υπέγραψε έγγραφο άρνησης μεταφοράς, προφανώς γιατί ένιωσε καλύτερα.

Η Ειρήνη Παππά ανέβηκε με την παρέα της (τον ανιψιό της, σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη και την κοπέλα που τη φροντίζει) στην ταράτσα της ταβέρνας με την υπέροχη θέα για να απολαύσει το φαγητό της. Φεύγοντας από το μαγαζί, συγκεκριμένα τη στιγμή που έμπαινε στο αυτοκίνητο της παρέας για να επιστρέψει στο σπίτι, ένιωσε τάση λιποθυμίας.

«Ίσως ο ήλιος που ήταν έντονος εκείνη την ώρα να της προκάλεσε την αδιαθεσία. Ένιωσε ζαλάδα κι  αμέσως της μετρήσαμε την πίεση με το πιεσόμετρο που υπάρχει στο μαγαζί. Ευτυχώς όλα είναι μια χαρά» λέει στην «Espresso» ο κ. Βασίλης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την ηθοποιό, καθώς είναι ο άνθρωπος που επί χρόνια την υποδέχεται στο κατάστημά του. Ο ίδιος μάς τόνισε ότι η Ειρήνη Παππά, πέρα από το γεγονός της προχωρημένης ηλικίας της, «δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία της και όλα όσα ακούγονται είναι φήμες».